Свободата днес и тук 01 Юни 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ПАСЕ категорично подкрепя териториалната цялост и националния суверенитет на Украйна!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ПАСЕ

 

Заседанието на Постоянната Комисия на ПАСЕ в зала "Ламартин" на Националната Асамблея на Франция

Страсбург, 07.03.2014г. 
Постоянната Комисия на Парламентарната Асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) на заседанието си днес в Париж, изрази своята пълна подкрепа за териториалната цялост и националното единство на Украйна. Освен това тя силно осъди нарушението от Руската Федерация на държавния суверенитет и териториалната цялост на страната. 
Действията на руските военни сили на Кримския полуостров, както и експлицитните заплахи с военни действия на останалата украинска територия са в пряко нарушение на международното право, вкл. на Хартата на ООН, финалния Хелзински акт на ОССЕ, на Статута на Съвета на Европа, както и на ангажиментите поети от Русия при приемането и в Съвета на Европа. 
Постоянната комисия е особено разтревожена от това,че Федералният съвет упълномощи руския президент да използва военна сила в Крим и съжалява за позициите изразени и от двете камари на руският парламент в подкрепа на призивите за сепаратизъм и сицесионизъм в един регион, в който вече съществува напрежение.

Асамблеята изразява пълната си подкрепа за новите легитимни власти в Киев и ги поздравява за тяхната сдържаност! Призовава властите да се въздържат от действия и реторика, които биха разделяли украинското общество и отслабили националното единство. За да се засили националното единство и демократичното развитие на страната е важно, колкото може по-скоро да се приеме нова Конституция, в пълно в съответствие със стандартите на Съвета на Европа и да се проведат предсрочни президентски избори, последвани от предсрочни парламентарни избори, когато ситуацията го позволи! Асамблеята е готова да помогне на украинските власти и по-специално на Върховната рада в тези процеси!
 
(Б.м. - Постоянната Комисия на ПАСЕ, действа от името на Асамблеята, когато тя не заседава!)

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional