Свободата днес и тук 28 Февруари 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Българската загриженост за “обществения ред” в Крим

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

 Дочакахме и това: над 20 българи вече се били включили в паравоеннните формирования в Крим – според българските медии. Онези там, дето са без опознавателни знаци. Същите, дето събориха на земята българския поет и журналист Димитър Кенаров, опряха пистолет в челото му, отнеха фотоапарата на неговата партньорка, а на тръгване го удариха през лицето.

Щели да защитават руските интереси там. Срещу 1500 долара заплата. Взводът им бил наречен “Доброволец” и бил настанен заедно с едни подобни сръбски “доброволци”, които пък се зовяли “Четническо движение”.

Вероятно последните са останки от тигрите на Аркан и ордите на подобни главорези. Или дребни подчинени на ген. Ратко Младич – от тия, дето устроиха клането в Сребреница – и много други подобни кланета. И с тях – рамо до рамо – българските “доброволци”, дошли тук за тлъста заплата, но с идеална цел – да защитават... православието, разбира се.

Не знам как е с вас, но като чета за подобни неща, ме е срам. Срам ме е, че съм българин. Срам ме е, че мои съотечественици приветстват сатрапи като Путин и Янукович. Срам ме е, че българи оправдават присъединяването на Крим към Русия, което не е нищо друго освен римейк на аншлуса, с който Хитлер присъедини Австрия към Третия райх. Срам ме е, че живея в една страна с толкова примитивни и морално уродливи хора.

Срам ме е и че някои от тях са публични фигури. Например Павел Чернев, бивш депутат от Атака, който публично оповести, че подбира доброволци, които да заминат за Крим, за да “помагат в опазването на обществения ред”.

Общественият ред?! Какъв обществен ред, бога ми? Обществен ред под властта на Гоблин – както е прякора на Сергей Аксьонов – този дребен кримски гангстер, който днес се прави на законно избран премиер – и чиято реална функция е да даде зелена светлина за руските окупационни войски – поради стратегически съображения днес без опознавателни знаци и в съпровод с шайка от балкански главорези? Обществен ред, който иска да върне в Украйна друг един обществен ред – този на гаровия апаш Янукович, по чиято заповед снайперистите на Беркут стреляха по хората на Майдана – или пращаха маскираните банди на “титушките”, за да има с какво да оправдават собствените си кланета?

В тяхна полза днес – забележете – един бивш депутатин подбира български “доброволци” и ги праща в Крим. И го прави от името на цяла организация, ангажирана в тази родолюбива дейност – и наречена – как? Ами да – “Православна зора”!

Той самият щял да ходи в Крим – както става ясно от негово интервю. Щял да бъде наблюдател на референдума за присъединяване към Русия. Бил поканен от правителството на Крим – и нямало нужда друг да го кани. А иначе онези, дето искали да заминат и да се включат в кримската “самоохранка” – това било полезно предвид ситуацията, това било тяхно демократично право.

Тези дни едни такива спряли три момичета, активистки от Майдана, на границата между Херсонска област и Крим. Обискирали ги и видяли татуировката “Небесная сотня”[1] на китката на едно от тях. “Сотня ли?” – попитали неидентифицираните уроди. – “Ей сега ще станете сто и две”. Повалили момичетата на колене, а после ги откарали в неизвестна посока.

Та така се грижат за “обществения ред” в Крим. Що се отнася до наблюдателите – тези от ООН бяха прогонени с предупредителни изстрели във въздуха. Други едни – като г-н Чернев например, изглежда ги приемат охотно.[1] Небесная сотня – или “небесната стотица” – така наричат общността на загиналите при защитата на Евромайдана.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional