Свободата днес и тук 30 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ЩЕДРИТЕ ШЕПИ НА БРАНИМИР БОТЕВ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   

Един от начините живота в България да се оправи някакси е да се продаде България на международен търг. С други думи – кой колкото даде. Стара идея. А и няма много наддаващи.

По подобен начин се изяви и някогашния румънски президент Николае Чаушеску някъде в седемдесетте години на миналия век когато каза, че «заменя прекрасна страна срещу по-добро географско положение».

Човекът знаеше какво говори – Сталин му взе без да пита Молдавия и Бесарабия и през цялото време на съветската империя на Чаушеску му трепереха гащите какво друго го очаква. Зер, на хвърлей камък зад Румъния беше България, а Сталин беше заявил още преди войната: «Аз искам България!»

Някои историци дори бясно твърдят, че Хитлер шибна жестоко Сталин по мутрата, без да го пита, точно заради България. Просто на Хитлер му беше станала ясна ненаситната природа на московския гангстер след войната му във Финландия, след Полша и Прибалтика и нямаше начин как двама ненаситници да се изтърпят един друг.

И ето сега пред очите ни един нов московски сатрап и поклонник на Сталин прави  същото от години, тоест води агресивни войни и анексира, догато в същото време (само преди няколко дена), на московското туристическо изложение «Интурмаркет» българския заместник министър на икономиката  Бранимир Ботев - ни лук ял, ни лук мирисал - заявява следното:

БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ НА ВСЕКИ ОТ РАЙОНИТЕ НА РУСИЯ ДА СЪЗДАДЕ СВОЙ КУРОРТ В БЪЛГАРИЯ, ЗАКУПУВАЙКИ ЗЕМЯ, ИНВЕСТИРАЙКИ И ПОЛУЧАВАЙКИ ПРАВО НА СТРОЕЖ НА ХОТЕЛИ, САНАТОРИУМИ И ПОЧИВНИ БАЗИ!»

Ако господин Ботев раздаваше така щедро бащината си земя, щях да му ръкопляскам. Щях да кажа, че е предприемчив бизнесмен и знае как да дава, за да получава. Но земята, читателю, не е негова, а на всички ни. Едно временно политическо насекомо като Бойко Борисов вече продаде на московския баш-мафиот Лужков ценна земя в Камчия, едно безценно курортно местенце, което в мътни времена така лесно може да мине за транзитна базичка на руската пета колона!

Ние досега нямаме никакви обяснения на ангро ли говори този заместник министър, или просто е решил, че да продаваш България е все едно да продаваш задника си? Това негови мераци ли си или на мижавото му правителство? Ако за него задника е стока, всеки инстинкт за самосъхранение би му подсказал, че поне трябва да гони по-висока цена, да не говорим че е длъжен да ни дава обяснения накъде се въртят мислите му, били те и задни.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional