Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ОСИГУРИМ ЕНЕРГИЙНАТА СИ НЕЗАВИСИМОСТ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
ДВИЖЕНИЕ 22 СЕПТЕМВРИ

 Движение "22 септември" оценява българската позиция относно руско-украинската криза, оповестена от президента Росен Плевнелиев след проведеното заседание на КСНС, за правилна и съобразена с политиката на Европейския съюз. 

Въпреки съпротивата на българските прокремълски политици, изразената позиция за съобразяване  и невъзпрепятстване на общите действия на ЕС спрямо анексирането на Крим, показва разбиране за реалната опасност прецедента да се превърне в практика за путиновата политика. За съжаление ЕС засега показва, че не е в състояние да наложи на московския режим санкциите, които заслужава.

Отделен въпрос е доколко правилните външно политически стъпки на правителството са искрени или са продиктувани от неистовото желание на БСП за дълбоко инфилтриране в евроструктурите, откъдето впоследствие  да прокарват кремълски интереси. 

Запазването на полуострова е жизнено важно за личното оцеляване на Путин. В условията на наложената диктатура, Путин  съвсем не го интересува какви несгоди и лишения ще търпи собствения му народ. 

Традициите  на управленските практики от Ленин до Черненко му дават достатъчно основания да не се страхува от налагане на половинчати санкции и вероятно е готов да използва методите на натиска, и икономическата принуда спрямо доскорошните си европейски партньори. България е много вероятно да  бъде използвана за опитен полигон за ответни мерки, в предвид на тоталната ни енергийна зависимост от Русия.  

Дори да намерим решение на неизбежните проблеми със стокооборота и туризма, енергийните доставки увисват като дамоклев меч над мизерната българска икономика. Колкото и да сме симпатични на Норвегия и Катар, те няма как да ни снабдят с газ в близко бъдеще, нито от Северно море, нито от Арабско море. 

Необходимо е българските държавни институции незабавно да приемат решение за прекратяване на мораториума върху проучванията за наличието на шистов газ и решение за максимално ускоряване на дейностите за добив на газ и нефт от нашите собствени находища в Черно море. 

Длъжни сме да знаем какви енергийни ресурси притежаваме в земните недра на страната си , а дали и кога можем да ги използваме ще определим в съответствие с интересите на нацията. Длъжни сме да осигурим собствената си енергийна независимост в условията на приближаваща криза. Другото означава национална безотговорност. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional