Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Говори Пловдив: Ще видим ли руската армия като белоруска

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Пламен Асенов, специално за kafene.net

Тъй като вярвах безрезервно на официален Кремъл и цялата братска руска пропагандна машина, граждани, от самото начало на украинската криза аз живеех с твърдото убеждение, че ни един руски войник не е участвал в събитията в Крим, а само местни милиции, които са самоорганизирани.

Вярвах го, въпреки новичките униформи, стройната дисциплина и твърде добрата им ориентация кое след кое и как точно да се направи при завземането на тази немалка територия, пълна с украинска армия и полиция. Въпреки оборудването, оръжията и цялата военна техника, които притежаваха и използваха – и които никоя местна милиция по света не би могла да имат. Въпреки личните им признания пред разни независими журналисти, че са именно руски военни, а не някакви си жалки цивилни, облечени подходящо за маскарада. 

Аз им вярвах, защото как да не вярваш на любимите си братя освободители.

А те отново ме направиха на глупак, за което искрено им благодаря – това е потвърждение, че продължават другарите добре да владеят конспирацията и да пазят ценната информация от външни врагове. Защото как ще опазиш тази информация от НАТО и Обама например, ако не я опазиш първо от приятели като мен.

Още една горда стъпка към изясняване на съвсем истинската истина по въпроса за Крим обаче все пак бе направена онзи ден.

По време на церемония в Кремъл за повишаване на офицери, самият император Путин, Владимир Владимирович, похвали руската армия за мъжеството, проявено по време на кримската операция, като каза: „Събитията в Крим станаха сериозен изпит. Те демонстрираха качествено новите възможности на нашите въоръжени сили и високия морален дух на личния състав. Благодаря на командването и военнослужещите на Черноморския флот, другите части и подразделения в Крим за издръжливостта, личното мъжество, за точните и професионални действия, позволили да се избегнат провокации, да не се допусне кръвопролитие, да се осигурят условия за мирно и свободно провеждане на референдума."

Забележете, тук имаме няколко важни неща. Първо, имаме „качествено нови възможности”, което очевидно намеква за брилянтния бандитски подход да се скрият пагоните на редовната армия, та никой да не я познае. Имаме също яснота по въпроса дали в Крим е имало и други руски военни, освен онези моряци, които са там по договора с Украйна. Затова и в речта на Путин веднъж се споменава пряко „командването и военнослужещите от Черноморския флот”, а втори път и специално – „други части и подразделения”.

Имаме също признание за „точни и професионални действия”, въпреки че според всички досегашни клетви и официални изявления на Кремъл, в Крим действаше само непрофесионален башибозук. И имаме също храбра армия, която, въпреки че не е влязла в Крим по никакъв начин, все пак е осигурила „мирното и свободно провеждане на референдума”.

Това последното е направо съвършен пропаганден ход, който обърква всички стандартни човешки представи за действителността, нещата в нея и тяхната реалност, защото мирен и свободен референдум под дулата на оръжията е не просто нещо непознато в цялата история на световната демокрация, а пълен нонсенс и оксиморон на квадрат.

Но нали това е целта, защото - ха сега, де, кое е истината? Участвали ли са руските войски или не са участвали в анекса на Крим, вероятно вече се питат мнозина съвършено объркани хора по света.

Ами и двете са истина едновременно, бе, тъпунгери, не сте ли чели квантова физика? Това е същото като онзи един-единствен електрон, дето минава през два процепа едновременно. Толкова е просто, а вие продължавате да не разбирате.

Първата света истина е, че руски войски не участваха по никакъв начин в превземането на Крим, защото ние не сме агресори и всички сравнения на императора Путин с някакъв си обикновен канцлер, на име Хитлер, са безпочвени.

Втората истина е също толкова категорична - че руски войски участваха в Крим и това няма как да не им се признае, защото само по себе си е величав подвиг. Пък и, освен всичко - трябва скоро след подвига порциите да бъдат раздадени, питото – платено и прочие. Иначе рискуваме при следващата операция храбрите ни войни да не бъдат чак толкова храбри. 

Мога да ви кажа дори една трета истина, граждани, макар че нея вероятно съвсем няма да я схванете.

А тя е, че руските войски ту са участвали, ту не са участвали в Крим – в зависимост от това кога как ни е изгодно.

Нещо повече, тази игра на „тука има-тука нема” в случая е от важно стратегическо и пропагандно значение, доколкото е свързана не само с миналите, но и с бъдещите ни стъпки. То е умен начин тотално да объркаме противника по горещата тема в момента – след Крим, ще влязат ли храбрите руски войски и в други райони на Украйна или засега няма да влизат.

Защото засега например и умният ни външен министър Сергей Лавров, и лично прекрасният ни император Путин гарантират пред света, че никакви руски войски по никакъв начин никъде няма да влизат, освен в собствените си казарми.

Че какво да кажат те, бе будали? Да кажат – да, ще влезем в Украйна? `Ми да не са луди да си разкриват плановете по такъв баламски начин пред световния русофобски съюз, който се оформя в ООН, та да могат фашизираните украинци да се приготвят за партизанска война, а гадните капиталисти от ЕС и САЩ - за поредната си порция смешни санкции с визи и авоари в банки?

А после, като влязат нашите храбри войски в Украйна – питате – Кремъл какво ще каже? Как ще се оправдае този път за лъжата?

Ами после няма да се оправдава по никакъв начин - те войските просто ще са влезли и толкоз.

Кой може да ни каже копче и пред кого трябва да се оправдаваме, след като тогава целият украински народ неистово ще иска да проведе референдум за нещо си. Ще измислим за какво точно, но при всички случаи ще бъде за нещо проруско, не за нещо анти. 

Даже ще ви кажа и как ще стане цялата работа с влизането този път – защото сте достатъчно тъпи, та дори сега, след като картинката вече е напълно ясна, не можете сами да си го представите.

Ами в Украйна няма да влязат никакви руски войски, бе, ахмаци.

Ще влязат белоруски.

Това ще се случи, защото тези дни по белоруско-украинската граница май ще започнат, ако не са вече започнали, гадни провокации от страна на гадните украински фашисти и бандеровци. Нашият приятел Лукашенко в Беларус, който се страхува да не го застигне съдбата на нашия приятел Янукович, този път за миг ще се почувства по-застрашен не от собствения си народ, а от агресивните нови незаконни власти в Киев и тутакси ще поиска руска военна помощ, за да отблъсне агресора. А тъй като Беларус и Русия имат подписан точно за такива случаи договор за взаимопомощ, на който император Путин държи, той веднага и най-предано ще се отзове на горещата молба на своя независим приятел от Минск.

Само че и този път Путин няма да изпрати истински руски войски, а белоруски, които бързо ще победят агресивните украинци по границата, а после и в други градове на страната. Така де, за да не ви подведа съвсем – те войските ще си бъдат руски, преоблечени като белоруски, но то е същото, като да са си чисто белоруски. 

Просто модата се сменя и този път маскарадът ще бъде именно такъв поради цялата международна ситуация и необходимостта никой да не ни обвини в истинска непредизвикана агресия. Ако завземахме България – на кукери щяхме да замязаме. Ако завземахме Венеция, униформата ни щеше да включва пищно домино от венецианския карнавал.

Ако пък, следвайки безсмъртните завети на Остап Бендер, решим да превземем Рио, щяхме и пера да си закичим по голите задници. Но засега няма да стигнем толкова далеч - след кримския костюм, на мода в нашата храбра руска армия ще излезе белоруският и така ще спасим Украйна.

Цяла Украйна ще спасим, защото нали разбрахте - след сондаж, извършен лично от другаря Жириновски с полските власти, оказа се, че Полша не си иска западната половина, та затова ще бъдем принудени да освободим цяла Украйна.

Казах ви аз, че всичко е съвършено просто за разбиране, вие не вярвате и не разбирате.
Нали се сещате защо?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional