Свободата днес и тук 13 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ – ПАРТНЬОРИ НА САЩ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

Да припомним славните години, когато комунистически функционери и ченгета бяха принудени да развиват военни отношения със  Съединените щати, за да избегнат убийствена международна изолация. Като бивш и най-раболепен сателит на СССР в миналото, българският комунизъм рискуваше да изпадне в изолация и да постави България в положение на международен парий. Отлепени от Русия и изоставени като излишен баласт,  комунистите видяха в участието на България в НАТО и ЕС  пъпната връв към света и Западната цивилизация, но също така и за собственото си политическо спасение.

Като казвам «принудени», искам да кажа че тези комунистически ченгета и функционери още не бяха започнали да изпитват натиска на петата руска колона на Путин. А тя се свежда и днес до планираното обезсилване на българската икономика (както и украинската) и довеждането  й до момент, удобен за приобщаване към евразийската доктрина на Путин и връщането й към старите ценности на съветската империя.

През април 2006 година България и САЩ подписват Споразумение за Сътрудничество в отбраната чрез установяване на общи българо-американски военни бази. Съгласно споразумението, американски военен персонал ще тренира в тези бази, които остават под българско командване и под български флаг.

Споразумението беше подписано от тогавашния министър на външните работи Ивайло Калфин и държавния секретар на САЩ Кондолица Райс. Той включва териториите, реда и условията за взаимно използване на няколко военни бази на българска територия. През май 2006 българският парламент одобрява споразумението, а държавния вестник  публикува подписването му през юни 2006.

Подобно споразумение е подписано и с Румъния, като американските военни части в България и Румъния  ще използват названието Общи Военни Сили – Изток.

На 4 ноември 2005 година в речта си в НДК тогавашният премиер на България Станишев заявява следното: «Искам също да отбележа, че стратегическото партньорство на България със САЩ се определя от нашите задължения към НАТО, както и от трансатлантическия диалог... Въпросът за общите бази в България също е част от контекста на нашето двустранно стратегическо партньорство. Ние вярваме, че предложенията за трансформиране на военните сили и командването на САЩ в Европа, включително сформирането на бригада, разположена в България и Румъния, отговаря подходящо на новите рискове и заплахи за сигурността, както и на интересите на България и нуждата от близко сътрудничество».

Това са думи на Станишев. Да оставим настрана принадлежността на това същество към една особена каста комунистически търтеи от времето на Живковата диктатура и да кажем само, че той току-що поднесе цветя на паметник на така наречения Альоша. Не е ясно какво общо има такъв паметник с партньорството между България и САЩ или атлантическия диалог,  но както всички знаем, в последно време той лази на четири крака, крие се и послъгва, само и само да се добере до европейския парламент, където да спаси Европа от консерватизма и да й поднесе отново спасителните социалистическите идеи.

Шараните, които се хващат на тия приказки, са преди всичко българските социалисти. Истината обаче е жаждата му за политическа славица по природа, унаследена по бащинство.

Българите ли? Майната им на българите! На тях той обещаваше 250,000 работни места и връщане на българската емиграция в отечеството. И понеже не го бива за лула тютюн, днес той говори за «бедното население», за «голямата безработица» и за «безпътицата на младите».

От друга страна, (споменато по-горе), споразумението със САЩ беше подписано уверено от друга печално известна личност – Ивайло Калфин, същият, който неотдавна избълва един удивителен афоризъм: «Който не обича Русия, не обича България!»

Напълно в духа на комунистическата попщина, това прозвуча като анатема срещу болшинството българи. И ето че дойде време този кандидат за европейския парламент да ни обясни коя точно Русия да обичаме – тази на Путин, Медведев и Лавров ли, или на Йелцин, Брежнев, Хрушчов, Сталин, Ленин? Или може би царска Русия? Ние всички с нетърпение чакаме да узнаем коя!

Но когато говорим за Съединените щати и колко услужливо господата комунисти-социалисти се затичаха да стават партньори с тях, не можем да подминем иконата на преходния период – Гоце Първанов, това «знаме на българската енергетика», човекът на големия шлем, който на лягане и на ставане обещава 50,000 работни места за АЕЦ Белене! Искам да кажа РУСКО АЕЦ Белене! АЕЦ от същата тази Русия, чиито разузнавателни самолети обикалят Черно море да не би Румъния, Турция, България или Грузия да я нападнат и да върнат Крим на Украйна!

Та, това наше «знаме на българската енергетика» на 21 май 2006 година оценява споразумението със САЩ по следния начин: «...стратегическа инвестиция за сигурността на нашата страна...»

Ето виждате, читателю, каква стратегическа мисъл, каква далновидност и партийно единодушие! Каква свобода на словото! Каква увереност в партньорството ни със САЩ!

Питам се обаче какво щяха да правят те, ако тази свобода  беше гарантирана не от американските военни бази, а от Путинските?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional