Свободата днес и тук 11 Декември 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

БСП, ДПС и Атака са най-антибългарското управление

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Райко Алексиев, Фактор.бг

Известният анализатор Алекс Алексиев, който от дълги години работи и живее в САЩ, се включва в битката за Европейския парламент. Алексиев ще се яви като мажоритарен кандидат, издигнат от инициативен комитет. 

Днес на пресконференция в БТА негови съмишленици анонсираха кандидатурата му и разпространиха Обръщението му към гражданите

В средата на април претендентът се връща в родината си, за да се включи в кампанията.

Аалексиев, който е един от най-добрите познавачи на разпадналия се Съветски съюз и световния ислям, е убеден, че БСП, ДПС и Атака са възможно най-продажното и антибългарско управление в годините на прехода.

Ето цялото Обращение на Алекс Алексиев:

ОБРЪЩЕНИЕ

Защо се кандидатирам на европейските избори?

За първи път от Втората Световна Война, преди две седмици, границите на една европейска държава бяха променени с въоръжена сила. Откровената агресия на Русия в Крим беше осъдена като флагрантно нарушение на международното право от целия свят. Изключение прави България, където управляващите официално говорят двусмислици, но истеричните проруски брътвежи на БСП и Атака показват съвсем ясно на коя страна са. Вредата която тези хора причиняват на страната е трудно измерима. Достатъчно е да кажем, че отговорни немски политици вече открито говорят, че приемането на България в ЕС е било грешка.

Още по тревожен е фактът че на политическата сцена днес няма ясна алтернатива. БСП, ДПС и Атака са възможно най-продажното и антибългарско управление на страната през годините на прехода. ГЕРБ продължава да защитава Южен поток който е един открито антиукраински, антибългарски и антиевропейски проект. С други думи, те също защитават интересите на Москва. Остават реформаторите в чийто редове се намира партия, която възхвалява човек, управляващ със забрана на Туитър и Ютюб. И така, кой ще каже на българите истината за това което става с тях и около тях на тези важни европейски избори? И реших, че ако няма друг, ще съм аз. Аз не съм политик и нямам никакво намерение да ставам политик, но имам едно добро качество и то е, че за разлика от повечето български политици, не мога да говоря дълго и убедително без да казвам нищо. Пък и наистина ме боли, че България е на това дередже!

Ето и някой от темите за които възнамерявам да говоря в кампанията и по които ще работя активно ако бъда избран:

Национална Сигурност

Българската национална сигурност се гарантира от нашите партньори в НАТО и от собствените ни въоръжени сили. И в двете области има сериозни проблеми. След години на постоянно намаляване на военния бюджет до 1.3% от БВП миналата година, армията ни едва ли е боеспособна. Още по тревожно е състоянието на НАТО. Въобразявайки си, че след края на Студената война настъпва вечен мир, европейските съюзници, с малки изключения, просто спряха да харчат пари за отбраната и радикално намалиха размера на въоръжените си сили. В резултат, без САЩ, който дава ¾ от бюджета на НАТО, европейците не могат да гарантират сигурността си, а камо ли нашата. А какво ще стане когато американците също намалят военния бюджет от 4.6% от БВП през 2011 до 2.9% през в 2017г. както е запланувано? В същото време, през последните десет години Русия е увеличила военния си бюджет със 79%. Като абсолютен минимум членовете на НАТО, включително България, трябва изпълняват поетото отдавна задължение да дават 2% от БВП за военните. Крайно време е Европа да си спомни римската сентенция „Ако искаш мир, готви се за война.“ Крим нагледно доказа, че слабостта кани агресия.

Европейски Съюз

ЕС е нашата основна политическа, икономическа и културна среда на която няма алтернатива. Това не значи, че там всичко е наред и че България няма право да критикува онова което не и харесва и да защитава своите интереси. Негативни развития, които се наблюдават от години, включват демократичен дефицит, особено в Брюксел и все по голяма бюрократизация и централизация на управлението. Още по тревожни са опитите от страна на Германия и други напоследък да се създаде отделен Парламент и ръководство за еврозоната. България трябва открито да се противопостави на този опит съюзът да се раздели на две класи членове, което лесно може да доведе до неговото разпадане.

Енергетика

Без освобождаване от руския енергиен монопол България едва ли би могла да развие икономическия си потенциал. Събитията в Украйна също показаха, че ЕС не може да се смята за истински съюз, ако остави източните си членове да бъдат шантажирани и изнудвани от Москва, както досега. Българите също трябва да разберат че, всички тези партии и сили който, директно или индиректно, подържат руски политически проекти като Южен Поток и мораториума за шистов газ, работят за Русия и против интересите на България и Европа. След Крим, за първи път има голяма надежда, че ЕС най - сетне ще се заеме сериозно със ключовия въпрос за енергийната независимост.

ВЕИ

Възобновяемите енергии в цяла Европа се оказаха нерентабилни без огромни държавни субсидии, които силно оскъпяват енергията за потребителите и правят индустрията неконкурентно способна. В момента, в цяла Европа тези субсидии се режат остро и бъдещето на индустрията е несигурно дори и в Германия. Приносът им за намаляване на CO2 , от друга страна е незначителен в сравнение с огромните и неограничени емисии на Китай, Индия и 140 други държави. За бедния български потребител, плащащ тези субсидии, ВЕИ са лукс, който той не може да си позволи. Субсидиите в България трябва да се прекратят.

Имиграция

През последните няколко години, коренното население на Европа намалява с около три милиона души на година поради ниската раждаемост. В същото време идват около три милиона легални и нелегални имигранти, които в огромното си мнозинство са необразовани мюсюлмани, без никаква квалификация. Това в никакъв случай не решава острия недостиг на квалифицирана работна ръка, а го прави още по остър. Необходимо е цялостно преосмисляне и реформиране на имиграционните закони.

Радикален Ислям

Едно от последствията на неограничената имиграция в последните десетилетия е масовото проникване на радикални исламистки и терористични движения, които напълно отричат Европейската цивилизация и закони. Мащабът на това опасно развитие беше нагледно доказано от наплива на хиляди джихадисти от цяла Европа в Сирия, както и от присъствието на стотици шериатски съдилища на Стария континент. Без преувеличение може да се каже, че радикалният ислямизъм по настоящем доминира огромните мюсюлмански общини в Западна Европа и се разпространява бързо и в източната и част. Ако не се вземат спешни мерки за неговото неутрализиране, Европа стои пред нова вълна от тероризъм и дестабилизация.

03.04.2014г. Алекс Алексиев

Гр.София

От днес е активен и специален предизборен сайт на Алекс Алексиев, който може да посетите на адрес: alexalexiev.eu

Алексиев е емигрант в САЩ от 1965 г., но остава родолюбец и патриот. Неговите анализи за националната сигурност на САЩ се използват от Пентагона и ЦРУ. Научен сътрудник е в института „Хъдсън", дълги години е работил в корпорация RAND. Председател е на Център за Балкански и Черноморски изследвания в София.

В зората на демокрацията бе съветник на премиера Филип Димитров.

Роден е през 1941 г. в България. Син е на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и фейлетонист Райко Алексиев.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional