Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Путин – или лъжа, или слабост

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Кузма Прутков-Водкин, в. Дневник

 Вчера в Източна Украйна бяха направени референдумите, за които Путин беше казал да не се правят. Така той влезе в дилема, сиреч неблагоприятна ситуация от която има само два неблагоприятни изхода. Дилемата е как да обясни станалото.


Путин :

- или излъга пред света: публично пожелава референдумите да не станат, докато тайно е проводил хабер да не обръщат внимание на публичните му думи и да действат според предишната заповед;

- или показа слабост: излезе, че едно негово сериозно желание, изразено пред цял свят, за някакви си граждани на чужда държава няма никакво значение.

Дотук беше логиката, от нея няма измъкване.

Да видим сега как вероятно ще се направят, че се измъкват разните измъкватели.

Опитът показва,че измъкванията в подобни случаи вървят по три главни писти, като се прескача волно от една на друга за заблуда на публиката.

Измъквателска писта 1"Путин се бори за мир. Затова искрено поиска отлагане на референдумите, да улегнат страстите."

- Тогава - много е слаб този борец! Щом не може да се пребори с едни мирни граждани на чужда държава, дето утре искат той да им стане началник!? Те, значи, са хора, доста зависими от Путин. Щом в такъв момент проявяват такова вироглавие, всеки ще си помисли дали да си ги взима за съграждани. При това – в такъв взривоопасен регион. Следователно, тези свободомислещи рискуват цялото си грандиозно начинание. Наистина ли?

Тук, за са се избегне алтернативата "слабост", се минава на:

Измъквателска писта 2: "Само наивници могат да мислят, че Путин не контролира ситуацията. Сили за това той има, в излишък, както и акъл. Той не заповядва, той съветва. Пък ако някой се е уловил на въдицата, че Путин наистина не иска референдуми – това си е за сметка на балъка!"

- Тогава – много лъже тоя "силен и умен" мъж ! Ако е наистина силен и умен, защо му е да лъже? Да говори кротко, достойно, всяка негова дума да се отронва като тежък танк! А той лъготи пред цял свят! Несериозно за водач на великата Русия!

Тук, за избягване на алтернативата "лъжа", се прави заешки скок на трета и последна писта. На някои тя може да им изглежда не като писта, а като бункер, но, според използвания вече полемичен похват – то си е за тяхна сметка:

"Путин си зае работата! Тия големи работи не са за твойта уста лъжица! Ти ако си знаеше работата, щеше да бъдеш Путин!"

Е, тук вече "минахме към личности". Културната личност в такъв случай защищава личната си чест с плесница с опакото на ръката - не с покана за дуел, тя се отправя към равни, не към чужди лакеи. Но у нас това, видите ли, се смята за "некултурно". Затова ще замълча, докато Путин мисли дали да признае лъжа или слабост.

П.П. Авторът (или авторите, или съавторите – въпросът е с повишена трудност) се радва на онези читатели, които покрай предишната му публикация в България са научили кои са великите Кузма Прутков и Кузма Петров –Водкин, гиганти на руската и на световната култура. Следващият път може да се подпиша Даниил Хармс-Манделщам, белким подейства като превантивен антисемитит в хомеопатична доза. К.П.-В.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional