Свободата днес и тук 21 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

За какво гласуваме

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

 Две седмици преди изборите за европарламент е ясно за какво става дума. По-точно – за какво гласуваме на 25-ти май. Фонът, на който се случва този наш избор, е безпощадно отрояващ. Вчерашният аншлус на Крим и днешните изстъпления на “зелените човечета” в източна Украйна го подчертават; същото правят и подбудените от тези събития бесовства на българската пета колона.

Един пример: на девети май, по време на шествията за деня на победата, тържествено честван от българските рубладжии, беше изгорено знамето на обединена Европа. Вдигаха се лозунги от типа на “Не на НАТО! Не на робията”, а млади социалисти цяла нощ развяваха руски и български знамена върху огромен трансперант с надпис “Братска победа” – пред паметника с надписа “На съветската армия освободителка от признателния български народ”.

Това е армията, която окупира България и ни нахлузи ярема на най-свирепия насилнически режим в цялата ни нова история. Тези, които скандираха въодушевено името на Путин, бяха духовни чада на българския комунизъм - с неговите концлагери, "народен" съд и "възродителен" процес. Шествието, чиито фронтмени запалиха европейското знаме, беше водено от Сергей Дмитриевич Станишев, лидер на БСП и водач на европейските социалисти.

Девети май е ден на победата над фашизма. И се празнува с особена тържественост от новите фашисти – от руския фюрер Путин и неговата шайка кагебисти, олигарси и налудни пропагандадори на още по-налудния Евразийски проект.

Тъй че е време да си отворим очите: на 25 май не избираме просто и само българските представители в европарламента. Избираме между Европа и Евразия, между европейските ценности и бухлките на политическите бандюги, между правото да бъдем граждани на цивилизования свят и възможността да се окажем отново зад желязната завеса. Избираме между демокрацията и фашизма – между партията, чиито депутати ходиха на поклониение при сатрапа Асад и поздравяваха сатрапа Путин с победата във “втората кримска война” (плюс разните й политически клонинги – от Доган до Бареков) – и партиите, които принадлежат към голямото семейство на ЕНП.

Това е избора, който трябва да направим. И не казвайте, че той не ни засяга, че можем да откажем или да отложим своя вот, защото нямало алтернатива. Защото отказът от гласуване е глас в полза на БСП, на Путин, на новата свирепа сянка над мира и човешкото достойнство. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional