Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Заговорът срещу България

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
в. Капитал


Вероятно и вие имате същото усещане. Целият свят се е обърнал срещу България и в частност БСП.

Освен могъщата "Икономедиа" (чиито издания никой в БСП не чете, тъй като са малотиражки) в атаката участват двама комисари от Европейската комисия (естествено контролирани от "Капитал"), в. "Шпигел", "Файненшъл таймс", "Уолстрийт джърнъл", Световната банка, МВФ, председателството на Европейския съюз, значителен брой страни - членки на ЕС, бизнес организациите в Европа.

Социалистите обаче умело и упорито устояват интересите на България начело с депутата Явор Куюмджиев, министъра на икономиката Драгомир Стойнев, а тилът е здраво държан от Сергей Станишев (който освен това се е инфилтрирал и в европейските социалисти).

В тази среда родната "линия Мажино" може да устои на всичко. Не ни трябват съветите на Европейската комисия, не ни трябва енергиен борд, абе, нищо не ни трябва.

Всичко това е добре познато, но трябваше да дойде прозрението на депутати от БСП, че предлаганият енергиен борд нямало да работи добре за потребителите. Това вече навява определени спомени за едно предишно управление на БСП.

Тогава пак се отлагаха неотложни финансови мерки с постоянното оправдание, че ще пострадат обикновените хора, накрая се срути цялата банкова система и именно спестяванията на обикновените изчезнаха. Едва тогава се прие идеята за валутен борд. Но тя върви и с протести, и с ново правителство.

Други реминисценции от онова време са постоянното отричане на проблемите и откровените лъжи - тогава за състоянието на валутните и зърнените резерви, "Топенерджи".

Сега са липсващите пари в енергетиката, дупките в бюджета и проекта "Южен поток". При последния вече се стига до комични ситуации. Според депутатите от БСП проектът се бавел "заради предизборни боричкания". Явно никой не е забелязал, че в момента "Газпром" отчаяно се опитва да намери последна точка на газопровода след отказа на Италия.

Но пък за сметка на това БСП упорито се бори за него. Пред кого ли се доказва? Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев беше уличен в откровено заблуждение - твърдението му, че е договорил "Южен поток" да спазва европейското законодателство.

Както се оказа, Стойнев е договорил то да се спазва евентуално. По подобен начин в края на 1995 г. неговият предшественик Румен Гечев обясняваше какви успехи е постигнал с Международния валутен фонд.

А тогава пак "Капитал" и международното положение бяха виновни, ако случайно сте забравили. Разбира се, реката на историята тече само в една посока и сега няма да се случи абсолютно същото като през 1996 г.

Ще бъде друго, но пак ще боли.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional