Свободата днес и тук 20 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Обещай, че ще гласуваш!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Теодор Спасов, http://www.actualno.com

 

Те не искат ти да гласуваш. Те искат в изборния ден да се почувстваш „над нещата“ - да си останеш кротък на дивана вкъщи и да си боцкаш домати на промоция, да отидеш за гъби или пък да събираш тен по плажовете в Гърция, далеч от изборните секции и от възможността да упражниш гражданския си дълг - дълг не само към обществото, а и към твоето дете; към твоите родители; към самия теб. Те искат да правиш всичко друго, но не и да гласуваш.

Ако искаш нещо в обществото ни да се промени поне малко от малко, просто гласувай! И за миг не си помисляй да си спестиш това твое задължение, оправдавайки се, че от теб нищо не зависи, предвид броя на купуваните стотици хиляди гласове и количеството на бюлетините, пускани за дадена партия не от доверие, а от страх. Ако наистина не намираш нито един достоен кандидат - пусни празна бюлетина, но гласувай! Да обезсмислиш едни 50 лева, дадени от някоя партия в някое електорално гето, е най-малкото, което би мигъл да постигнеш, ако го направиш. Дори и само за това си заслужава да го направиш, нали?

Гласувай! Защото капка по капка става вир! Животът в България все още не е твърде късно да се промени към по-добро, да стане наистина европейски, какъвто съм убеден, че почти всички българи искаме да бъде. Ако не за моето поколение, то поне за нашите деца средата на живот може да се промени значително, ако поне веднъж-дваж проявим колективен разум. Но СЕГА, а не утре, когато би било твърде късно.

Нека поразим трите най-големи партии, техните по-малки сателити и олигархията, която стои зад тях. Партии, съставени предимно от тумби от прости интересчии, чиито озлобени, мародерски и ощетени откъм морал ръководители и задкулисни кукловоди четвърт век обслужват едни и същи московски изгоди и престъпно забогателите родни „бизнесмени“, които превърнаха държавата ни във феодална, много по-близка до латиноамериканска, отколкото до европейска.

Нека не само им покажем категорично, че нямаме абсолютно никакво доверие у тях, но и това, че никога повече няма да позволим да бъде така, както е било. Защото вече сме будни и не си правим глупави илюзии, а те отдавна преминаха границата на търпението ни.

Нека, с нашето активно участие на изборите на 25-ти май, направим процентите им нищожни!

Нека ги унижим така, както те ни унижават, правейки се, че не ни чуват повече от 300 дни!

Нека гласуваме масово на 25-ти май! Това е начинът да им стъжним наглите погледи и да засенчим ехидните им усмивчици!

Нека излезем да гласуваме със самочувствието на хилядолетен европейски народ, какъвто без съмнение сме!

Нека им покажем, че ще живеем именно като достойни европейци, а не като крепостни селяни, независимо какви пъклени планове си кроят те в продължение на години!

Нека изберем да бъдем достойна европейска страна, а не мафиотска губерния от латиноамерикански тип!

Нека гласуваме, за да погребем агонизиращото зло и да възкресим заложеното в човешкото начало добро!


Обещай, че ще гласуваш!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional