Свободата днес и тук 22 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Минчев: Няма леви и десни! Има получили и неполучили рушвет от енергийните корпорации

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Огнян Минчев, http://frognews.bg

 

 
Огнян Минчев
Организацията Прозрачност без граници се оттегли от независимото наблюдение на изборите, защото по никакъв начин присъствието ни там няма да помогне, заяви по ТВ Европа политологът Огнян Минчев.

Правителството си избира НПО-та, които да легитимират някакви решения, но всъщност нещата са спуснати отгоре. В обществения съвет на ЦИК се възпроизведе същия модел. Няма нужда да стоим там, за да легитилираме нечия власт, обясни той.

Гражданският контрол не е засилен, напротив, прилечени бяха НПО-та, които са помощници на властта, каза Минчев. От контролиран вот заплаха има и тя непрекъснато се увеличава, а и технологиите за контролиране на вота непрекъснато се усъвършенстват. Днес има разгърната система за контролиран вот - корпоративен и етнокорпоративен. Затова гласувайте и присъствайте край самите избирателни секции и създавайте видимост на гражданско присъствие. Искайте и входящ номер за сигналите си, препоръча той.

Преференцията за значителна част от избирателите няма да има смисъл, тя е висок праг, но за тези, които биха желали да подадат съзнателен глас, такава възможност има, каза Минчев.

Изключително безскрупулна, популистка кампания водят голяма част от политическите сили, прецени той. Тя обръща внимание върху всичко, но не и върху селиозните проблеми на нашето членство в ЕС. Задаваме си въпроса избори за ЕП ли ще провеждаме, или за евразийски. Това се обяснява с целта на Русия за цялостна дестабилизация на Източна Европа, каза Минчев и определи руската политика като нарастващо агресивна. България е сред най-уязвимите страни, тя е обект на изключително арогантна колониална политика от страна на Русия, за да доминира над България и максимално да подкупва и дестабилизира българските национални институции. Не ЕС носи отговорността за лошото положение на българската държава и институции, категоричен беше Минчев. Българската олигархия е като скачен съд с руската енергийна олигархия, добави той.

Южен поток е хиперкорупционен проект за България. Това мнозинство е мнозинството на руския енергиен монопол, затова гарван гарвану око не вади, предвиди Минчев изхода от предстоящия вот на недоверие.

Проблемите с ЕРП-тата трябва се разглеждат от общополитическа гледна точка. Те не могат да бъдат екзактни в българската среда по никакъв начин. Пряката поръчка от Кремъл е България да се превърне в скандален казус в ЕС, каза Минчев и добави, че ако има някаква промяна, тя е, за да се дадат ЕРП-тата на хора от кръга на сарая.

Идеята е, горещият картоф "Атака" да бъде отстранен и на негово място да се появи ДПС 2 в лицето на ББЦ. А БСП има незавидно настояще и още по-незавидно бъдеще, защото следващата мишена ще е тя, обясни Минчев.

Ако ГЕРБ и РБ заедно имат 9 депутати, това би било промяна на статуквото, каза Минчев. Дори и да не се постигне подобен резултат на партиите от ЕНП, настоящото политическо статукво не е удържимо. Няма леви и десни. Има получили рушвет от енергийните корпорации и неполучили рушвет. Вторите са по-малко, заключи Минчев.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional