Свободата днес и тук 15 Юли 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Уважаеми виновни

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Иван Бедров

Вече знаем откъде идват всички проблеми в България. Не от конфликтите на интереси в администрацията. Не от корупцията. Не от уличната престъпност. Всички проблеми ги създавате вие, които работите от рано до късно и се опитвате да осигурите на семейството си приличен стандарт. Всички проблеми ги създавате вие, които предпочетохте да работите два пъти повече часове за по-добра заплата, отколкото да останете на по-малката държавна заплата и да чакате да се отъркате в някоя далавера покрай властта. Вие създавате проблемите, защото решихте да работите честно и да не криете данъци. Вие може и да не сте  богати, не сте и бедни. Но сте виновни!

Сега вие трябва да платите цената. Така звучи накратко идеята на поръчания от президента годишен икономически доклад. Както обикновено се случва, ние научаваме за доклада от цитати във вестниците. На сайта на президентската институция няма публикуван такъв доклад. От изтеклата информация разбираме, че главният инструмент срещу, “социалното разслояване в страната”, е увеличаването на данъците. 1000 лв. необлагаем минимум, 10% за доходи от 1000 до 3000 лв. и 20% за доходи над 3000 лв. Ако идеята ви се струва малоумна, значи с финансовия министър мислите в една посока.

Аз лично не бих избрал точно думата „малоумна“, за да определя тази идея. Но определено тя е „левичарска“. Социалното разслоение е основният проблем, а инициативните и активните са виновни за това. Участниците в партизанското честване на „Жабокрек“ са доволни. Доволни са и младежите с червени тениски с лика на Че Гевара. Президентът развя знамето на революцията. Добрата новина е, че засега нямаме парламентарно мнозинство, което да реализира тези идеи.

Отвъд конкретните идеи, картината изглежда съвсем вътрешнопартийна. Президентът дава знак към зажаднелите за класова борба избиратели на БСП – “С вас съм, нищо че ходя на лов с капиталисти!” В същото време атакува единственото нещо, за което правителството на Станишев получи признание – въвеждането на плоския данък от 10%. Затова, дори и да ви е станало леко неприятно, че вие сте виновни за всичко, махнете с ръка и продължавайте напред. Нека ги оставим на спокойствие да си се разберат.

Блогът на Иван Бедров - http://ivanbedrov.com/


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional