Свободата днес и тук 25 Март 2023  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Вървете всички в Москва

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

Три от парламентарно представените партии – две управляващи и една опозиционна, заедно с ББЦ, се събраха и разговаряха. След това изразиха удовлетворение от „конструктивните разговори“, „градивната дискусия“ и „постигнатото съгласие“. Четвъртата парламентарна партия, подкрепяща управлението, е в Москва. Вероятно и тя споделя всеобщото удовлетворение, макар и дистанционно, но пък съвсем близо до командния пулт на българския парламентаризъм.


        За оставка не се говори. Говори се за промени в сегашния кабинет или за ново правителство в рамките на днешния парламент. Целта е да се гарантира работещ парламент за един – два месеца, който да предприеме важни стъпки заради напрежението около банките.


        Г-н Борисов е поискал смяна на премиера и на финансовия министър. Но консултациите не са конкретизирали персонални промени, нито оставка на кабинета. Излиза, че Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО? развитие на България са съгласни този парламент да остане и това правителство с някои промени да остане вместо служебно такова, за да изтегли нов заем от около 5 милиарда лева. Тъй като по време на служебно правителство няма парламент, който да ратифицира заема. Но защо говоря за гражданите от опозиционната партия, когато те безропотно ще подкрепят това, което е решил техният лидер - в духа на добрите „европейски” традиции. Конституцията, ако обича, да се задоволи с ролята на сираче, натирено в ъгъла. Едногодишният протест - и той. България - и тя.
    

 Г-н Местан вижда в подобен вариант „правителство на националното съгласие“, с който да се избегне „кабинет на националното спасение“.
    

Не споделям удовлетворението на трите парламентарни партии. Наред с четвъртата и новия политически продукт. Присъствалите на срещата решили да подкрепят действията на компетентните институции за гарантиране на банковата стабилност. Какво общо има политическото кебапчийство с националното съгласие и националното спасение. Те взаимно се изключват. Какво търсят гражданите от опозиционната партия в Народното събрание. Защо не го напускат. Защо правят изкуствено дишане на предалото богу дух 42-ро събрание. Напоследък проблемът му е да събере кворум. И така дни наред. Това събрание наподобява тромб в кръвоносната система на българския парламентаризъм. В момента тя е запушена и изход няма. Състояние на пълна блокада. Вероятно нещо неистово налага да се продължава излишния му „живот”. Какво ще продължат да гарантират компетентните институции.
    

За периода 2010 – 2014 задълженията на НЕК възлизат на 2,9 милиарда лева, като около половината от тях са за АЕЦ „Белене” и „Цанков камък”. Ако е вярна информацията от ДКЕВР. Сегашното и все някак още правителство управлява от май 2013.
  

 Да приемем днешното правителство с промени или почти без такива да стане служебно и едно от най-позорните събрания в историята да продължи да „работи” до предсрочните избори – това ни предлагат парламентарните партии.
    

Защо не придружихте „Атака” до Москва. Вървете всички там и не се връщайте. Не се чувствайте повече отговорни за България. Ще се оправим някак и без вас.
    

Оставка.
     

Веднага.
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional