Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Нападението на нострадамусите

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg


Истинската криза е в липсата на реформи, а институциите трябва да обяснят защо и как се стигна до случаите и с КТБ, и с ПИБ

 

Реалните мини, които гърмят, са свързани с липсата на реформи при няколко поредни управления

© ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ

 
Пред събрани медии в Русе показно беше арестуван местният криминален деец Венци Чикагото, пуснал клип в интернет с рецитирани предчувствия за срутване на банковата система и валутния борд от масони и илюминати.

За ДАНС, МВР и прокуратурата продължилата дни наред кампания в свързаните с Делян Пеевски медии обаче продължава да няма значение. Както и изявленията на политически фигури пред многомилионната аудитория на централните медии.

След като в четвъртък депутатът от БСП Антон Кутев съобщи по една от големите телевизии собственото си предчувствие, че "някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд", на другия ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се удари в гърдите пред камерите и обяви: "Вече се сбъднаха всичките ми най-черни предсказания за държавата. Страхувам се да не ми излезе един прякор – Нострадамус."

И посочи "спасителното" решение - държавата да вземе заем от 5-6 млрд. лева от МВФ, с които "да се подпрат бордът и банките", последвано от призиви просто да спре да говори.

Играчите в сегашния парламент са тези, които управляваха през годините, когато бяха заложени истински опасните мини, произтичащи от безвремието на политическото статукво, което вместо реформи наслагваше  пластове непрозрачност, корупционни практики и недопустими обвързаности

Във всичките им приказки за изход от "създалата се ситуация" обаче няма и следа от намерение да поемат някаква отговорност поне с дължимите при подобен случай обяснения защо и как се стигна до нея.

Но и в любимата оправдателна теза на политиците, че "хората са ни избрали", в крайна сметка има логика. Основания за банкова криза няма дори и след нападението на нострадамусите, но на гражданите е отговорността да прекъснат омагьосания кръг на собствената си криза с доверието.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional