Свободата днес и тук 25 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ВЪПРОСИ и ОТГОВОРИ...

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгени Михайлов

 

(автоинтервю в навечерието на  23 годишнината от приемането на посткомунистическта Конституция на Република България на 12 юли 1991г.)

 
Какво липсва в държавата? 
Доверие, справедливост, възмездие, отговорност, вяра, надежда!
 
На какво се дължи това? 
На 25 годишната тайна за началото на прехода, тоталната демагогия, пълното  компрометиране на институциите, повсеместната корупция, липсата на лустрация, овладяването на всички ръководни постове в държавния, частния бизнес, медиите и банковата система от агенти на ДС, и свързани с БКП подставени лица, потъпкването на християнските ценности, тоталната профанизация и чалгизация и... и...
 
Кой има право да направи реформа в съдебната система и прокуратурата?
По Конституцията  и според Решение №3/2005г. на Конституционния съд, реформите могат да бъдат извършени само от Велико народно събрание(ВНС).
 
Какво не може да се направи без свикване на ВНС?
Цялостна реформа на съдебната система и прокуратурата, лустрация, цялостно приемане на принципа за отмяна на давност за престъпленията на комунистическия режим (от 09.09.1944 до наши дни), задължително гласуване(макар и за ограничен срок), въвеждане на образователен ценз(в съответствие с чл.53 ал.3 от Конституцията), взаимен контрол на властите, регламентиране на правомощията на президента и начина на неговото избиране.
 
Как може да се свика ВНС?
Съгласно действащата Конституция ВНС може да се свика от 2/3 от народните представители в обикновено народно събрание с три последователни гласувания в разстояние на между 2 и 5 месеца, или от 3/4 от народните представители с три последователни гласувания в разстояние на 1 месец.
 
Как може да се гарантира такова мнозинство за свикване на ВНС?
Когато тези, които желаят тези промени се обединят срещу тези, които не желаят промени. БСП и ДПС декларираха вече своето нежелание.
 
Може ли да се постигне това на предстоящите парламентарни избори?
Движение 22 септември ще постави това в центъра на своята предизборна кампания и призоваваме  всички в дясно заедно да го направим възможно. 
 
Как? 
Чрез постигане на единодействие в името на тази цел. Чрез подписване на Споразумение пред избирателите, че след влизане в парламента, партиите и коалициите,които приемат това, се ангажират да работят като единно конституционно мнозинство до свикване на ВНС и приемане на нова Конституция. Само при такава перспектива за реална промяна може да се активира тази част от обществото, която е загубила вяра и не гласува на последните избори. А това са предимно младите хора, които трябва да видят смисъл да се реализират в България и да си подредят държавата. 
Длъжни сме да им помогнем затова!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional