Свободата днес и тук 14 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ТЪМНО СИНИТЕ ПРЕДЛАГАТ ФИЛИП ДИМИТРОВ ЗА ЕВРОКОМИСАР

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Евгений Михайлов

Движение 22 септември ще предложи на Президента на Република България  Росен Плевнелиев да обмисли възможността, служебното правителство да издигне  г-н Филип Димитров за кандидат за български еврокомисар  и върховен представител на ЕК за външната политика на Европейския съюз.

Филип Димитров е от малцината български политици със запазен морален авторитет и има огромен международен опит, и експертиза.

Филип Димитров е първият демократичен министър председател на България през 1991-1992г., народен представител в 36-тото (1991–1994), 37-тото(1994–1997).  

След 1997 г. Филип Димитров последователно е представител на България в Организацията на обединените нации в Ню Йорк (1997–1998) и посланик на България в САЩ (1998–2001). 

След избирането на Георги Първанов за президент на Република България през 2001 г. той демонстративно напуска поста на посланик в САЩ.

Филип Димитров е бил и заместник председател на  40-то (2005–2008) обикновено народно събрание. Автор е и на Закона за конфликт на интереси.

През 2010 се кандидатира за ръководител на делегацията на ЕС в Грузия и на 15 септември 2010 г. върховната представителка на ЕС по външна политика Катрин Аштън го определя за ръководител на постоянното представителство на ЕС в Грузия.

България трябва да демонстрира, че цени достойните си политици, доказали демократичното си мислене  и последователен антикомунизъм, и предизвикали уважението на евроатлантическите ни партньори.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional