Свободата днес и тук 13 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Коалиция с Панелния блок

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Светослав Метанов, http://clubz.bg

 

        Въздухът на демокрацията ни свърши, бетонът остана

 

"Вземи панелите, трабанта, но въздуха ми остави..."

Помните ли го това? Беше преди някакви си 25 години. Една четвърт от столетие! 

Тогава демокрацията бе млада, лъчезарна и наивна. Струеше от усмивката на Лияна Панделиева, синьото лъвче и изправените два пръста нагоре. Тогава за демокрацията се пишеха песни. Такива, за които се сещаш с носталгия и след години.

Леко гадничък вкус остава в устата като си спомниш колко време всъщност е минало, но още повече се вгорчава, когато си помислиш, че и сега си говорим за панелки без изобщо да помислим за въздуха. Явно вече не сме млади и наивни.

При откриването на предизборната кампания на ГЕРБ, което би трябвало да се разшифрова като Граждани за европейско развитие на България, Бойко Борисов обеща щедро саниране на панелки и нова дограма. Които хем ще създадат трудова заетост, хем ще ни спестяват от сметките за ток, хем блоковете от "Люлин" и "Надежда" ще станат като нови.

Другото, което ми направи впечатление, бе, че каквото и да беше казано за Реформаторския блок все бе заклеймяване и охулване. Грубичко и елементарно, но срещащо одобрителните ръкопляскания на претъпканата до козирката с фенове на бъдещите управляващи "Арена Армеец".

Самият лидер на ГЕРБ дори не се опита да смени тона за песента, къпейки се във верността на актива. 

Безспорно ходът с панелките, е удар в десятката за Борисов. Популисткото обещание да оправи жилищата на 2 милиона българи за 2 години със сигурност ще му вдигне рейтинга в жилкомплексите. И може да се каже, че Борисов вече направи коалиция с Панелния блок. За сметка на Реформаторския.

Нищо лично! Само бетон и арматура! Без въздух!


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional