Свободата днес и тук 02 Октомври 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Левски не може да е залог за дружбата

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

Докато някой привижда в нормализиране на държавата да се привлече ГАЗПРОМ за спонсор на футболен клуб с цената на „Южен поток”, това нормализиране ще се отдалечава все повече. Това, че съм привърженик на „Левски”, изобщо не ме влече към нахлуването на потока. През септември 1944 България не беше във възможност да спре потока на „освобождение” от страна на 3-ти украински фронт.

Слава богу, сега не сме страна от коалиция, загубила поредна световна война. Страна, която макар обявила неутралитет и дала жертви във войната с Германия, беше оставена за плячка на СССР. Че футболни фенове ще изразят бъдещия си „граждански” гняв, е очевидно, ако не потече потокът, необходим само на една страна, която го превръща в рекет. Протестът им ще е вписан и в този на проучването за добив на шистов газ в услуга на същата тази страна. Кой говори за игри, схеми и пазарлъци. Да, по принцип, „когато една партия победи, правителство се съставя от нейния лидер.”

Така да е. Само че бъдещият вероятен съставител на правителство някак не е ориентиран за какво спорят нашите с Русия. Към възражения от страна на малък коалиционен партньор с грешките и лутанията му е безпардонен. Но когато обиждат България, е странно мек и бяга по тъчлинията. Нарича мъжката и национална позиция на служебни министри такава на назначени служебно чиновници, които скоро ще се изметат. За да си дойдем накрая на думата. „Дясноцентристко” правителство, което да потече съответния поток и да вакуумира смисъла, въздуха и слънцето в името на една „дружба”.

Време е да разберем – „дружбата” рядко ни е била успоредна писта. Или навремето княз Светослав се е оказал в служба на дружбата ни спрямо Византия. Нищо не е веднъж завинаги. Руските атаки срещу България по време на Първата световна война – и те ли са част от дружбата.

Липсва ми подкрепата на днешния победител към национално отговорната позиция на служебните министри в защита на България срещу ескалиращото желание да ни освобождават за пореден път.

Реформатори, не че сте единни и върховни, ама как при това положение да ви призова да го подкрепите за министър-председател.

Тогава точка по точка. За потока, за монополите, за КТБ. Вие си знаете.

Фенове на „Левски”, и аз съм фен. Гледала съм Гунди на живо. Свидетел съм на това 7 на 2 срещу ЦСКА. Но не е там въпросът. Ще излезете ли на първосигнална подкрепа за „Южен поток” срещу интересите на всички български граждани. Бъдете сигурни, че залогът да сте българският Шалке ще струва повече на всички нас солидарно. Клубът може да има полза, но от проекта ще страда цяла България. Помните ли завета на Левски: „Ако губя, губя само мене си. Ако спечеля, печели цяла България.” „Южен поток” е загуба за България, макар и временна печалба за клуба „Левски”. Кое е по-важно, момчета. Днес сте на сектор Б, но от утре освен там, ще създадете семейства и ще трябва да ги издържате. „Южен поток” не е необходим на България.
Русия ни реже квитанциите и ни атакува, обижда държавните ни институции, засега словесно, а победителят в изборите говори,че българите са за добри отношения с Русия.

Оригинален принос към дясното и към принадлежността ни към ЕС и НАТО.

А междувременно „Южен поток” поскъпна с 47%.

Честито, на който го усети.
 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional