Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Малко за историята на московците

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Алекс Канов

Интересно е да се знае малко по- добре историята на московците, на Московията, Московското Княжество, чийто приемник е Росийската Империя, на СССР и напоследък- Путинията, чийто храненици и последователи в българския парламент наброяват поне 4 партии, без да броим скритите в ръкава "дебютни новинки", както казваха съветските гросмайстори. И така, да започнем с родството, роднинството, братските връзки, верността до гроб, благодарността, необходимостта като слънцето и въздуха и пр.

1. Московците или племената от които е съставена първоначалната Московия са мордвински, угри и прочие блатни племена произхождащи от гористите територии северно от Москва, към Финландската граница и на изток от там. Генетичните изследвания на съвременните руснаци показаха, че те са наследници на угро-фински племена и много малко славянски, за разлика от белорусите, които са чисти славяни и украинците, които като потомци на Киевска Русия, разрушена впрочем от москалите, също са главно славяни.

2. Москалите са възприели от Златната Орда, на която всъщност дължат основаването си като васално княжество, всичките си основни държавни характеристики и методи, които усвояват по време на тристагодишното им подчинение на монголските владетели и продължава и до наши дни. Те са: неудържима жажда за експанзия и завладяване на територии, безпримерна жестокост при завоеванието, безразличие към човешкия живот и разрушителен инстинкт, характерен за номадите, без респект към цивилизацията и градивността на културните и уседнали народи. Един пресен исторически пример би могъл да бъде даден с поведението на Червената Армия при нахлуването й в Германия спрямо цивилното население, независимо от всякакви политически коректни обяснения, както и изобщо с чекисткото отношение към живота на жертвите им в Гулаг, по време на Голодомора в Украйна, към жертвите дадени на фронта и прочие.

3. В основата на Съветския комунизъм, както впрочем и в известна степен и на предшестващият го царизъм, лежи една поне 700 годишна традиция на деспотия, базирана на монголската степна култура на свръхцентрализирано управление базирано на безпрекословното подчинение, на безпричинни и масови убийства и грабежи на мирно население под напора за завладяване на целия свят. Това е амбицията на Чингизидите, на Чингиз Хан и неговите потомци, които са посяли семето си и войнствената си култура всред блатните племена на мордви и угри, от които генетически произхождат "руснаците". Те се явяват преки наследници на тази традиция, а изобщо не на традициите на Византия, респективно Рим, както обичат да се титулуват московските исторически, религиозни и философски грандомани още от 19 век, та до Дугин днес. Киев има много повече общо с Византия и православието, естествено чрез България, отколкото Москва. Москва по право би трябвало да се нарича "Вторият Уланбатор", а не "Третият Рим". Използването на Православието и общата ни азбука за пропаганда на постсъветската експанзия на Путин е изключително противна. Особено във версиите на петата кохорта: Шаренкова, Гестапото, Гоце, Дудука и прочие агенти на влияние, напълзяли цялата медийна публичност.

4.Катедралният храм на София (Мъдрост на гръцки) се нарича Александър Невски. Построен, мисля, около 1909 год. Александър, син на княз Ярослав Всеволодович, впоследствие титулуван Невски, е роден през 1230 год. Хан Батия го е взел за заложник в 1238 год, на 8 годишна възраст, по монголски и средновековен обичай, за да си осигури верността на своите васали князе, респективно баща му и чичо му. Това се нарича "аманит". Александър е бил монголски аманит в продължение на 14 години, докато е станал 22 годишен, когато и се оженил за дъщерята на Хан Батия. В резултат станал Княз на Владимировското Княжество, тоест васал на тъста си, монголския хан за около 11 години. Знаменитите битки с тевтонците при Нева през 1240 год. и при Чудското Езеро през 1242 год. увековечени величаво в сталинистки филми от "гениални" съветски режисьори от онова време, изглеждат много чудно, ако се пресметне, че Александър е бил съответно на 10 и на 12 години, когато е спечелил тези битки, плюс това като заложник. Да оставим настрана въпросът дали културната идентичност на московитяните нямаше да спечели, ако се бяха европеизирали тогава, вместо да чакат Петър Първи да им остриже азиатските бради и да им замести монголските кафтани с хусарски униформи. Интересното за нас, българите и софиянците в частност, а и православните хора изобщо в нашата Родина, е кого почитаме като светец в най- личния ни храм-катедрала днес? Знаят ли българите като палят свещи вътре кого почитат като свой светец и закрилник? Оставям този въпрос на по-просветените от мен, на Синода, на църковните хора. Но историята все пак трябва да се знае. И дори е донякъде нелепо, че ние, лекари или просто обикновени граждани, без съответното задълбочено познаване на историята, трябва да говорим за това и за много други неща, които са задължение на други. И за да не изглеждам като самозванец, се извинявам, ако някъде съм допуснал грешка в своята интерпретация или във фактите.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional