Свободата днес и тук 07 Октомври 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

„Батальонът се строява …”

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com


Строява се правителственият батальон за пореден път, но за първи в подобна конфигурация. Строява се сред шеги и музикални закачки. Както и след извиване на ръце и пръсти (засега без вратове) и да даде Господ – без чупене на разни части от телата на кандидат-управленския корпус.

Скъпи момичета и момчета от ГЕРБ и от Реформаторския блок, след музикалните Ви закачки ме накарахте да се почувствам почти като в „Под игото” на Вазов, където Бойчо Огнянов казва за тлаката: „Чудно, превъзходно, бай Цанко.”

Значи, Вие, Радане, Бойко и останалите, ни питате нас - народа: „Е, как ви хареса нашата тлака?”. Припомняте ми и разказа на Елин Пелин „Ветрената мелница”, където Лазар Дъбака и Христина се надиграват по много симпатичен начин.

Разпределяйте си както искате ролите – кой на кого ще пристане или не. Но мен не ме интересува кой на кого дръпнал плитката, напил вода от менците или плюл в нея. Ако искам да видя нещо подобно на това, което ми демонстрирате, ще гледам някоя романтична комедия или не дай боже – трагедия без излишна романтика.

Не бих искала да се озова във Вашата позиция с предполаганата за нея компетентност и отговорност, защото смятам, че първо - нямам необходимите качества, и второ – нямам и такива амбиции. Но като гражданин на България, имам правото да изисквам от Вас проявата на компетентност и отговорност. Имам правото да изисквам от Вас да препотвърдите категорично принадлежността на България към Европейския съюз и НАТО. Да подкрепяте усилията на съюзниците ни в стремежа за обуздаване на ескалиращата руска агресия. Да предприемете максимално бързо стъпки в посока към увеличаване на енергийната независимост на страната ни. Като например – отменяне на мораториума за проучване и добив на шистов газ. Също – максимално бързо изграждане на интерконекторни връзки със съседите.

Предполагам, че в компания и на маса сте вероятно забавни и остроумни. Само че  щом сте стигнали дотук, не очаквам от Вас да ми доказвате колко сте готини и какви приятни сътрапезници сте. Не ме интересува на кого от Вас е по-нетрепваща горната устна.

Защото бомбата е зацъкала не конкретно за политическия Ви приятел-враг. А за цяла България и за всички нас. Не ни давайте повод да ревем като зайците от батальона.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional