Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Прокурорите си (само)откраднаха тефтерчето!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Валентин Стоев, http://viewpoint.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
 

Прокуратурата е в поредната паника. На втората година от разследването на злополучното тефтерче на Златанов дори и най-дървените глави във ведомството разбраха, че големите и тежките им предварителни думи малко по малко започнаха да увисват във въздуха. Корифеи са уж, а не отчетоха факта, че така както са поднесени героите на това тефтерче - с инициалите си - не са и не могат да бъдат доказателства, те дори не могат да бъдат и сериозни улики. Корифеите на обвинението в лицето на Цацаров, Сарафов, Кокинов (тогава все още в групата на "силните тоги"!) и ред други по-дребни лапачи се надцениха - за пореден път! - и, вземайки политическа страна, се опитаха да накиснат действащите тогава управляващи. Сега, две години по-късно, когато тогавашните управляващи се върнаха на власт, прокураторите разбраха, че преценката им е била грешна и че провалът им е пълен, и решиха да си (само)откраднат тефтерчето. Няма тефтерче, няма проблем! За да се отърват от гафа, който си (само)сътвориха!

Пълна глупост е твърдението, че нямало писани правила за прокурорските експертизи - може ли, или не може веществените доказателства да се изнасят извън ведомството.

Отговорът е само един и него Цацаров много добре го знае - разбира се, че не може, това се подразбира по презумпция, но българската прокуратура, както много пъти, откакто Цацаров й е шеф, рискува, хвърляйки на населението съмнителни тези.

Цацаров и другите ни убеждават, че било без значение, че оригиналното веществено доказателство е изчезнало, обвинение можело да се "съшие" и по копие. Дано, но предвид досегашния опит, и това твърдение на прокурорите виси, защото последната дума има съдът, а съдиите - за разлика от обвинителите - не рискуват! Ама така, ама иначе!

Две години по-късно показаното на (само)откраднатото веществено доказателство се оказа и крайно пристрастно, тикаха ни в очите само две избирателно показани страници, където се четяха евентуалните инициали на тогавашни управляващи. Оказа се, че страниците били доста повече и че скритите буквички всъщност били на хора и от тогавашната опозиция, и от кръговете около тях, както и печално прочулия се по-късно - той написан дословно, а не с инициалите си - Делян Пеевски! Върхът на нахалството ще е прокуратурата начело с Цацаров да твърди, че тази скрита картинка е била случайна! Много политически случайности след Костинброд, господин главен прокурор!

И последно - че Цацаров е нервак, изненадващо за главен прокурор, е добре известно.

Но начинът, по който реагира сега, когато по повод на изчезналото тефтерче новият министър на правосъдието го "натисна" здраво до стената, направо го прави скандалджия, Цацаров скандалджията! Съдейки по реакциите и думите му, можем да го обвиним в намеса в независимата законодателна власт! Моля, депутатите да си коментират в пленарната зала, доживяхме да чуем на висок тон от него!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional