Свободата днес и тук 25 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ДПС подменя българската държава с враждебна конструкция

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Огнян Минчев, http://frognews.bg

 

 
Лютви Местан
Снимка: Булфото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много приказки - много кусури, много съмнения... И нито една дума защо пак дойдохме дотук? Пореден срамен провал на БСП във властта. Старата партия се провали в изцяло ново амплоа - слугиня на Сарая. Поглъщане на държавата от корпоративно-търговския конгломерат с ядро - ДПС.


        ДПС като многолика хидра, разграждаща и деградираща българската обществена и институционална тъкан.

ДПС като безмилостна диктаторска пирамида, подчинила живота на българските турци и мюсюлмани.

ДПС като неутолим корупционен механизъм, подменящ организацията на обществото и държавата с организация на всеобхватната корупция и гражданска дегенерация.

ДПС като инструмент за всестранно корумпиране на политическия елит, висшите администратори и магистрати чрез КТБ.

ДПС като психология на високомерна омраза срещу нас - разпадналите се на милиони мизерни съществования български граждани.

Срещу нас днес има СИСТЕМА на подмяна на българската държава с враждебна алтернативна институционална конструкция, която вече е в състояние да нанесе смъртоносен удар върху националния интегритет на България.

Защо никой не говори за това?

Защо благодушно слушаме "евроатлантическото" словоблудство на Местан? Даваме ли си сметка с какво предизвикателство натоварваме днес избраното правителство и правим ли си илюзии, че то ще може да се справи с това предизвикателство, въпреки, че ще бъде в позиция на заложник - и отвън и отвътре? Можем ли да седнем и да обсъдим честно и открито националната безизходица, в която се намираме? Можем ли без комплекси да кажем - не ни бъркайте с ксенофоби, русофоби и туркофоби! Ние имаме право на национална сигурност, на национална перспектива и суверенно право да възвърнем контрола върху собствения си живот като национална общност.

Много години наред ни управляват безмилостни крадци - имаме право да им поискаме сметка. Но имаме все по-малка представа и все по-малка надежда как това може да се случи. Имаме партньори, от които можем да искаме помощ - стига да знаем какво и кога да поискаме. И все пак - като програма минимум - нека безкомпромисно затваряме с аргументи устите на тези нахалници, които ни доведоха дотук, а днес ни четат морал.

Имам предвид не само Местан и Мая Манолова...

        Текстът е публикуван във фейсбук профила на политолога. Заглавието е на Фрог нюз.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional