Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Десетката" диктувал в тефтерчето на Златанов

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Любен Обретенов, http://clubz.bg

Делян Пеевски или № 10. Снимка Архив Клуб Z

"Кмета на Кръстава - да има конфликт"

"Решението за Кръстава - готово за конфликт. Мустафа Еюпов - Ангел Димитров е идвал да лобира за него - имаше данни за самосезиране на Лебанов - решението е готово - изчаквам; удар"

Това е една малка част от записките в известното тефтерче на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Пред Клуб Z кметът на велинградското село Кръстава Мустафа Еюпов обясни, че според него действията на комисията срещу него са под диктовката на "десетката". В тефтерчето на Златанов фигурира цифрата 10, като според някои с тази цифра са подправени инициалите ДП.

"Попитайте във Велинград кой управлява".

Така отговори Еюпов на въпрос защо смята, че личо "десетката" е предприел атака срещу него. Кметът изрично изтъкна, че не казва имена, защото не иска нови неприятности.

Интересен факт е, че сигналът срещу Еюпов е подаден от общинските съветници от ДПС. А кметът е бил избран с подкрепата на ГЕРБ и въпреки това комисията се е произнесла, че той е в конфликт на интереси. Впоследствие обаче Еюпов обжалвал пред съда и решението било отменено. Той бил обвинен за това, че е купил водопроводна тръба от фирма, в която работи жена му. Еюпов е кмет от 1999 г. и никога не е бил избиран от ДПС. За пръв път става кмет с подкрепата на БЗНС.

"Кмета на Вълчедръм - не тр.д. има конфликт"

"Вълчедръм - да се движи бързо"

С тези наброски в тефтерчето на Златанов е отбелязан казусът на Иван Барзин, кмет на Вълчедръм, област Монтана. Барзин е кмет на Вълчедръм от 1995 г. с подкрепата на БЗНС.

"Сигналът беше за това, че съм назначил жена си за фелдшер в училището през 2000 г.", каза Барзин пред Клуб Z.

Той бил подаден от шефа на местната структура на ГЕРБ. На изслушването Барзин казал, че жена му е с 37 години стаж и ако трябва да я уволнява, по-скоро той ще напусне кметския пост.

"През 2000 г. закон за конфликт на интереси нямаше", заяви Барзин. В крайна сметка комисията се произнесла, че в неговия случай няма конфликт на интереси.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional