Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Референдум за бозата

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Веселина Седларска, http://reduta.bg

 

Купих си боза, беше отвратителна. И написах в социалната мрежа: „Купих си боза, беше отвратителна.“ По инерция го написах този статус. Статус значи състояние. Описах си тоест състоянието на разочарование, защото какво друго да направи разочарованият потребител – протест срещу бозата ли? След няколко часа отворих страницата, за да го изтрия. Тъп статус, кой го вълнува, че съм си купила боза и че била отвратителна. Дребнаво отвсякъде. Обаче  гледам – 117 души писали под него. Започвам да чета – о,Боже! – това си е направо буря в чаша боза.

Kinche63: Е много искаш – и боза, и демокрация.

Галин Гален: Сега по-добре ли се почувствахте госпожо, като рекламирахте соцгурмето.

Соня:Соцгурме знаете, а не знаете, че пред госпожо се пише запетайка. Не само бозата, а и образованието беше по-качествено преди демокрацията.

Godzila: Хихи, в китайското левче ли купиха бозата, хич няма да се учудя, ако китайците произвеждат вече и българската боза.

Христо Христов: И нектари, и сокове, всичко вече се прави от вносни концентрати и нишесте. Комунистическата боза беше хубава и по БДС.

Зайо Байо: Аз съм виждал как се прави боза и карабина да ми опрат в слепоочието, пак няма да изпия и глътка. А вие напишете статия „За бозата и глобализацията“. Като сключи сега Европейския съюз договора ТПТИ, ще ревете и за днешната боза.

Kameto: Извинете, какво е ТПТИ?

Покахонтас: От македонската боза по-хубава нема. Да живее ВМРО!

Зайо Байо: Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции. Новото корпоративно робство, с което европейския пазар ще бъде залят от американски ГМО продукти.

Галин Гален: Зайо Байо е путинист. ТПТИ ще доведе американски инвеститори в България, ще разкрие нови работни места. Зайо Байо, черпя те една бозичка за изтрезняване.

Един българин: Ние в Чикаго си правим боза сами. Мама беше пратила по един човек ракия, бутилката беше увита във вестник, а във вестника имаше случайно рецепта за боза. Така започнахме, сега редовно си правим.

Godzila: То лесно така в Чикаго. Като ви е домъчняло за ракия и боза, елате си бе. Акъл от вас не ща.

Един българин: Чакаме да направите реформите и ще се върнем да ви научим как се прави боза.

Godzila: Седераст нещастен. Бате Бойко, стига си им правил метани на тия, или ще си помислим дали пак да гласуваме за теб.

Rock-Rock: Да живее „Атака“!  Избори до дупка! Всички соросоиди – в Чикаго!

Един българин: А вий, рубладжиите, къде? В Коми?

Русото Ванче: Аз съм виждала мишка в гюм с боза.

Гален Галин: Щом знаеш думата гюм, значи си я виждала отдавна, при социализма и си по-старо, отколкото русо.

Русото Ванче: Простак!

Дедовия: Вие ако си мислите, че картофите от Самоков са самоковски. Всичко ни е лъжовно като демокрацията. При социализма храните бяха истински. Затова бяхме по-здрави.

Камен: Здрав си бил, защото си бил млад. Сега съм здрав аз, макар да пия демократична боза.

Калинка-Малинка: Какви хора сте бе, една боза не можете да изпиете, без да се скарате дали преди или сега било по-хубаво. Какво трябва да се случи, за да спрете да идеологизирате всичко? Не виждате ли, че затъваме с всеки ден? Докога с тази омраза? Нищо хубаво на този свят не може да се случи с омраза.

Гален Галин: Калинка-Малинка е трол. Плащат й да пречи на дебата в публичното пространство.

Радо: Вие ако знаете как правят саздърматаааа…Извинете, отивам да повръщам

Дедовия: По наше време саздърмата си беше за ядене, не за повръщане.

Гален Галин: Иди си купи един салам „Камчия“ и млъкни.

Дедовия: Колко струваше салама преди, а? И колко сега? Сегашните салами и котката ми не ги яде, по-умна е от вас.

Кончита Вурст: Стига с тази партийност! Българският домат е надпартиен – спасете го!

Йовчо Тонев: Да се върнем към корена – Евразия. Кончито, ти на колбас ли си кръстена?

Калинка-Малинка: До това ли ви се свежда животът бе, хора. До лапането. Това ли са ви ценностите? Поразихте ме направо. Не ми отговаряйте, няма смисъл. Каква боза са давали в концлагерите, каква боза пили на горянските гробове? И това ли ще отречете?

Йовчо Тонев: Прехваленият ви капитализъм  пет пари не струва пред филията бабин хляб.

Стъки2: Йовчо, айде чупка в Москва!

Пепито: Баба каза, че бозата я правят от тиква.

Кончита Вурст: Дойдохме си на думата – тиква! Тикви Тиква избират.

Сийка Колева: Колкото и да е бил недъгав комунизмът (социализмът), ще ни трябват доста години да достигнем неговото ниво на икономически показатели. Т.е. изводът е, че сегашното общество в това отношение е още по-недъгаво. Да поясня, аз също съм демократ.

Коки: Демократ си ти, колкото днешната боза е боза. Кажи си направо да гласуваме за БСП.

Сийка Колева: БСП е мафия.

Коки: Всички до един са бозаджии, не вярвайте на никой.

Всъщност се отказах да напиша че си купих боза и че беше отвратителна. Тръгнах да го правя, но попаднах на статус на колегата Иван Бакалов за лютеницата. И си представих какъв ще е дебатът под евентуален статус за бозата. Автентично си го представих – голямата част от по-горните редове са или буквално копирани, или преразказани от истинския дебат за лютеницата във фейсбук. Ние наистина вече не можем да си говорим. Общуването ни е по-лошо от всяка менте лютеница и  гадна боза. Лютеницата и бозата имат шанса да бъдат подобрени. С хората е по-трудно. 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional