Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Адв. М. Екимджиев пред Фрог: Зад Ченалова и ВСС стоят едни и същи хора

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://frognews.bg

 

 
Адвокат Михаил Екимджиев

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не се знае на кого е човек е съдия Румяна Ченалова след като ГЕРБ се раздели с Пеевски. Когато започнаха да се заплашват и поръчват, вече никой не знае кой на чия страна е. Явно лицата, които стоят зад корупционна схема са същите, които определиха доминиращия състав на ВСС, част от който е главният прокурор, коментира пред Фрог нюз адвокат Михаил Екимджиев.


Сотир Цацаров може да се намеси по-остро в ситуацията със съдия Ченалова. Защо не се извърши разследване от прокуратурата за манипулирането на системата от СГС, при положение че очевидно се съдържат данни за престъпление?!

 

Фактът, че прокуратурата и ВСС до момента толерираха това безобразие, говори много. Има общи интереси между главен прокурор, между ВСС и между тази корупционна схема. Кой стои зад тази корупционна схема? Много лесно може да си отговорим, като си припомним как Бареков използва същата корупционна схема срещу TV7 и процедурата по несъстоятелност. Много ясен е пътят до общия покровител и ментор на ВСС и на мнозинството от неговите членове. 

 

Само до преди 2 години Цветан Цветанов, Бойко Борисов и Делян Пеевски си другаруваха и бяха едно цяло. Заедно кадруваха, заедно избраха този ВСС с малки изключения. В един момент се скараха и главният прокурор и лобито във ВСС останаха на страна на Пеевски, сочи Екимджиев.

 

Трябва да се промени законът, така че да могат да се прекратяват правомощията на ВСС,  да има нов начин на избиране на ВСС. Институцията трябва да брани независимостта на съдебната система, подчертава адвокатът.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional