Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Знае ли Бойко Борисов заплатите в "Южен поток"?

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Владимир Йончев, http://offnews.bg

 

 

На заседание на Министерски съвет на 3 декември 2014 г. министър-председателят Бойко Борисов нарежда да му бъдат предоставени всички документи по "Южен поток", за да "не клепа с уши като Орешарски" като го питат. (Виж стенограмата тук)

На 5 декември сайтът на Министерски съвет публикува съобщение със заглавие "Бойко Борисов се запозна с документите по "Южен поток".

На 12 декември OFFNews публикува информация за заплатите в смесеното българо-руско дружество. Според изнесените данни шефът на "Южен поток" взима 31 000 лв. заплата, плюс много екстри, техническият директор 20 000 лева, счетоводителката 14 000 лв., шофьорите 2500 лв.....

Половината от сумите за тези заплати се плащат от българския данъкоплатец, другата половина - от руския.

Днес, 15 декември, енергийният министър Теменужка Петкова потвърди информацията на OFFNews, че "спреният" "Южен поток" вече е генерирал 25 млн. лева разходи за БЕХ или 50 млн. общо за двете страни.

Въпреки че "Южен поток" е 50% собственост на Българския енергиен холдинг, а БЕХ е държавен и Министерството на енергетиката му е принципал, Петкова смята, че заплатите, плащани с парите на българския данъкоплатец са вътрешен проблем за дружеството.

Във връзка с това, OFFNews изпраща 3 въпроса до премиера Бойко Борисов, на които се надяваме да получим отговор:

1. Г-н Борисов, Вие знаете ли размера на заплатите в дружеството "Южен поток България" АД, на което 50% от акциите държи 100% държавният Български енергиен холдинг? Заплатите на "Южен поток България" АД бяха ли сред предоставените Ви документи по проекта "Южен поток", за които пресслужбата на МС съобщава на 5 декември 2014 г.?

2. Ако отговорът на първия въпрос е отрицателен и Вие не сте запознат с размера на възнагражденията в "Южен поток България" АД, смятате ли да изискате информация за заплатите в дружеството?

3. Ако отговорът на първия въпрос е положителен и вече сте запознат с размера на възнагражденията в "Южен поток България" АД, ще предприемете ли мерки за тяхното преразглеждане или ги смятате за справедливи?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional