Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

КНСБ = БСП!

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Валентин Стоев, http://www.actualno.com/

 

Снимка: БГНЕС
 

Тия наши синдикалисти - хвани единия, удари другия! Пламен Димитров, след година и половина дълбок профсъюзен сън по времето на Орешарски, напоследък така се е възпламенил, че е труден за удържане. Веднъж успя да се сбие с Каролев - след спор в сутришен блок на Нова TВ. Тренчев пък, от своя страна, също след едногодишна дрямка, се взриви като забравен от II св. война снаряд с налудничавото изявление, че така - с протести и шествия! - повече не може; и че е крайно време населението да грабне пушките и да натири тези самозабравили се политици! Вдън земя! И т.н.!

Че профсъюзите са левичарски формирования, две мнения по въпроса няма. Както и - че лидерите им, като такива, са със задължителен ляв уклон! Но този път, особено при Пламен Димитров, нещата сякаш са по-различни! Особено български!

По-опитните наблюдатели няма как да не са забелязали, че КНСБ и шефът му се активизираха особено много, първо, когато БСП осиротя след оставката на Сергей Станишев, и второ - след прекаленото снишаване на новия й лидер Михаил Миков (дотолкова, че вече почти не се вижда!)! Факти, които - взети заедно, сякаш оставят празна нишата на "лявото" в българското политическо пространство. Там именно Пламен Димитров с КНСБ зад себе си, се е (само)упълномощил да се намести! Как? - ще запитате вие лидера Пламен Димитров. Много просто, също като БСП, защитавайки хората на наемния труд и техните социални права, би ви отговорил бодро председателят Димитров!

И ето нещото, което амбициозните реформатори от правителството на Борисов трябва да знаят. Профсъюзите ще бъдат техният основен опонент. И това се видя вече - първо с шумотевицата, която вдигнаха миньориte, надянали виолетовите туники с надпис "КНСБ", манифестирайки в центъра на София; второ - с извиването на ръцете на Влади Горанов при промяната на минималната заплата за 2015 г.; и трето - с криминалната неделна среща на КНСБ "Подкрепа" с преговарящия екип на правителството за размера на осигурителните вноски и необходимия трудов стаж за пенсия! Знаменателното е, че и по всички спорни точки профсъюзите пожънаха небивал досега успех!

Реформаторите трябва да знаят още, че дълго занапред техни опоненти ще бъдат именно синдикатите! Логично е и да се запитаме, защо, говорейки за статуквото и неговите проявления, всички наивно пропускаме точно синдикатите! Пропуск е!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional