Свободата днес и тук 23 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов размаха пръст на френския посланик за изказването му за гнилите ябълки

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 

Близо месец, след като френският посланик у нас Ксавие дьо Кабан изнесе скандалните данни около движението на казуса "Белведере" в Софийски градски съд и заяви, че в българската съдебна система има "гнили ябълки", премиерът Бойко Борисов го разкритикува за думите му.

Пред Нова тв на въпрос, свързан с терористичните нападения във Франция от тази седмица, Борисов първо се впусна в разсъждения за това каква е френската съдебна система.

"Службите дори да им влязат в дирите (бел. ред. на терористите), не можеш преди да извършват престъплението да ги осъдиш доживотни затвор, или на 20 години. Дори френската системата, която посланикът я даваше за пример, е давала е условни присъди, три години. Сега на фона на извършеното от тези хора, на всички им се вижда, че това малка присъда или много мека. Би могло при една работеща съдебна система, това да се предотврати", заявява Борисов и предупреждава: 

"Така че виждате колко човек трябва да бъд пестелив, когато дава оценки и когато се изказва по дадени системи. Защото действително едно е да си публика,  едно е отвън да наблюдаваш дадена система, съвсем различно е вътре с тогата да взимаш решенията".

Изказването на Ксавие дьо Кабан и изваждането на случая "Белведере" наяве доведе до сериозни сътресения в съдебната система, до искане за оставки на ръководството на Софийския градски съд и до безпрецедентна позиция на Кабан и още шестима посланици от държави от Европейския съюз, които призоваха да се чуят съдиите, които искат реформа.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.




Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.



Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev



 



Story of Stuff



Подкрепете този сайт





Red House Sofia




Valid XHTML 1.0 Transitional