Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Депутат обвини КФН за фалит на банка

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.kafene.net/

 Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов съобщи, че има "много ярки данни" за съучастие на Комисията за финансов надзор (КФН) в случилото се с КТБ, което определи като ограбване. 


В интервю за държавното радио БНР той оспори твърденията на шефа на КФН Стоян Мавродиев, който след затъването на банката заяви, че комисията не отговаря за надзора й.

Караджов припомни, че КТБ се търгуваше на капиталовия пазар и именно КФН трябва да надзирава дали търгуваните на фондовата борса акции на дружествата съответстват по своята цена на реалното им състояние. 

"След като видяхме, че на финала имаме една структура, която отвори близо 6 милиардова дупка, която се наложи парламентът да запушва, да се твърди, че КФН не е била съучастник е много силно", смята депутатът.

"Да се проспи най-грандиозният обир, т.е. пирамида №1 на България, а именно – ограбването на КТБ, и да се демонстрира, че няма връзка между функциите на КФН и случилото се, е много висока степен на некомпетентност най-малкото", заяви още той.

Гроздан Караджов коментира наложените глоби от комисията на "Икономедиа" (издател на "Капитал" и "Дневник") и на врачанското издание "Зов нюз". 

По думите с глобата е била прекрачена граница, спрямо която КФН е "като тиква пред катедрала", а именно – свободата на словото. Той припомни, че когато започна кризата с КТБ, имаше "преднамерена медийна артилерийска подготовка" от медии, които към момента така и не са глобени.

"Това са медии на модела "Кой", които доведоха до извиването на опашките пред тази банка", заяви Караджов и определи наложената глоба като удар. "Определено е бухалка, както моят колега Радан Кънев го нарече", каза още Гроздан Караджов.

Във вторник Реформаторският блок ще постави въпроса за КФН за обсъждане с коалиционните партньори от ГЕРБ, АБВ и "Патриотичния фронт". 

Той обясни, че най-голямата критика към комисията е по отношение на фалита на КТБ, но не е за подценяване и въпросът с частните пенсионни фондове.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional