Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Ама ние нарочно им го загубихме

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.capital.bg

 

Изчезването на Брендо

 
  •  
  •  
  •  
© Георги Кожухаров

 

Новината, че разследваният и подсъдим в четири държави Евелин Банев-Брендо е напуснал България преди три месеца, предизвика вълна от възмущение сред обществото и критики към институциите. Абсолютно незаслужено!

"Капитал" научи, че зад казуса с изчезването на Банев всъщност стои добре обмислена стратегия - иновативна концепция, която цели да постави България в по-добра светлина в международната общност. Каква е идеята? На фона на кавалкадата от прекратени дела и оправдателни присъди срещу Банев в България евентуалното му осъждане в Румъния и/или Италия, което всъщност хич не е евентуално, а съвсем реално предвид ефективността на правосъдните им системи, би поставило страната ни в негативна светлина. В смисъл - чужденците го осъдихме, вие не можахте. Браво на Букурещ, долу София.

Ето защо на най-високо държавно ниво е било взето решение Брендо да бъде контролирано загубен някъде в Южното полукълбо. Подобен ход отнема директно възможността на италианските и на румънските власти да блеснат на гърба на Клета Майка България. За да бъде изчезването на Банев добре обезпечено, прокуратурата връща на семейството и трите милиона евро в брой, които имаше грешката да изземе преди години.

А за да не бъде разкрита оперативна комбинация, в преговор с Банев е влязъл съвсем истински прокурор, който е взел съвсем истински подкуп. Така и двамата в момента не допускат, че всъщност са пионки на тинк-танка, управляващ държавата.

П.П. Дано сме ви разсмяли, защото сюжетът с Брендо, съвсем реален, хич не е смешен.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional