Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Абсурдите в Русия минават всякакви граници

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Александър Спасов

            В Русия отиват нататък, от където връщането ще е много трудно, ако не и невъзможно. Страната е в стрес от изолацията, в която изпадна поради собствената си недалновидност. С всеки изминал ден се убеждаваме за пореден път, че преминало извън границите на адекватността, обкръжението на Путин твори абсурд след абсурд.

            Нима не е абсурдно като мярка решението, ако дължиш някому и най-вече на държавата повече от 10 хил. рубли да ти отнемат шофьорската книжка. Та 10 хил. рубли са около 150 долара. Вярно е, че при задаващата се лавина от нещастия, които ги дебнат, за руснаците съвсем скоро тази сума ще се превърне в недостижим блян, но приетата мярка буди съжаление и смях едновременно. Скоро сигурно ще отнемат на длъжниците и правото да ползват обществен транспорт. Абе, абсурдно, абсурдно, ама бюджетът трябва да се пълни. Трудно е да оцелееш, когато само военните разходи са около 20% от него. А то да беше само армията. Още колко други харчове са неизбежни, а парите все повече стават кът. А като прибавим към всичко това и днешното съобщение, че над 200 руски банки са изправени пред фалит, работата става страшна.

        А какво бихте казали, ако една страна обяви като своя държавна политика предоставянето на убежище на чужди граждани, които са получили повиквателна за казармата. Ужас и безумие! Така мислят нормалните хора. За Путин обаче това е напълно нормално. Именно убежище предлага той на тези граждани на Украйна, които решат да се покрият и да не изпълнят войнския си дълг. Как мислите, че ще реагира руският властелин, ако някоя друга съседна държава предложи подобна опция на неговите сънародници?

            Има една поговорка, която има дълбок смисъл.  Лошото никога не идва само. Ето, днес рейтинговата агенция Стандарт енд пауърс оповести, че сваля кредитния рейтинг на Руската федерация в чуждестранна валута  до ниво ВВ+, което наричат още спекулативно. Реакцията на валутния пазар беше мълниеносна и доларът прибави още няколко рубли към цената си. А становището на руското външно министерство буквално крещи със своята наивност. Агенцията изпълнявала поръчка на правителството на САЩ. И нито дума за това, че икономиката на Русия вече е в дълбока криза и дори ефектът на ажиотажните продажби не може да скрие този очеваден факт.

            Като си заговорихме за пари – ето ви още един абсурд. Русия и Индия щели да изоставят доларовия стандарт и да преминат към рублата и рупията като платежни средства. Много ми е интересно кой ще си продаде стоката за рубли. Трябва да си образцов глупак, за да направиш такава сделка. Но като зрелище такава търговия ще е нещо знаменито. Няма случай в историята, когато да се е намерил дивак, който да приема да му се плаща с парични знаци, които се обезценяват със скоростта на светлината. Не вярвам да го сторят и индусите.

            И в заключение ми се ще да споделя още един абсурд. И тъй като той е сътворен от самия Путин, ще го запишем с главни букви – АБСУРД. Според този корифей на съветската мисъл  /използвам  израза „съветската мисъл” напълно съзнателно/, украинската армия е нито повече, нито по-малко чуждестранен легион на НАТО. Е това вече е параноя! Клиничен случай. Но когато начело на държавата стои параноик става опасно. Това вече сме го виждали. Преди седемдесет и пет години се сдушиха двама параноика и натвориха такива дела, че не ми се говори за тях. За това трябва да внимаваме. Да внимаваме много, за да не се окаже, че се движим по тънък лед.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional