Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Омбудсман: В съдебната система има не гнили ябълки, а тумори

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net

 

   
 
 
 
 


Гнилите ябълки в съдебната система по думите на посланика не са гнили ябълки, а тумори, заяви омбудсманът Константин Пенчев.

В интервю за bTV  той защити избора на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд.

Казвам, че категорично не харесвам ВСС и той взима скандални решения, като това за уволнението на Камен Ситнилски. Но ВСС е органът, който избира шеф на ВКС и не мнението на няколко журналисти е меродавно за това дали е добър или лош изборът на Лозан Панов, каза Пенчев.

Той обясни, че е работил с Панов и няма никакви съмнения в прозрачността на избора. По думите му тези, които са застанали зад другия кандидат – Павлина Панова, не са съдиите на България и общественото мнение.

Наблюдавам една агресивна амбиция за овладяване на този пост. От години съюзът на съдиите се е превърнал в кадрови център на ВСС и Павлина Панова беше тяхна кандидатура, посочи още обмудсманът.

Според него в съдебната система има много вътрешни зависимости. И това не са гнили ябълки, а тумори, допълни той.

Константин Пенчев критикува и министъра на правосъдието Христо Иванов, че не е присъствал на избора на председателя на ВКС, като отбеляза, че не му прави чест. По време на избора Иванов, заедно с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, беше в латвийската столица Рига, където се проведе неформален Съвет на министрите на ЕС.

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional