Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

РУСКИ МИНИАТЮРИ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Николай Флоров

«НИЕ НЕ ОБСЛУЖВАМЕ РУСНАЦИ»

Руският писател Антон Чехов недоволства, че поляците се правят че не знаят руски език. Те и сега, както и българите, го знаят само толкова, колкото да им се смееш. В доминираната от царска Русия Полша на Чехов му е било лесно да минава за руски патриот, макар че той самия е балтийски руснак с немско потекло.

Времената и днес не са други: руснаците от Калининград (старата Източна Прусия) пазаруват на смешния си полски продукти на по-ниски цени в съседните погранични градчета в Полша, а поляците купуват на смешния си руски в Русия евтин бензин и нафта.

И все пак времената се менят: Русия повече не е в състояние да охранява огромните си граници както по времето на студената война, а това за коренното население означава безвизов режим. Дори и след връщането на самодържавието в Москва възможността да ограничаваш и контролираш алъш-вериша по границите е равен практически на нула.

Според ВВС, откак  Путин започна кампанията си за проливане на кръв в Украйна в някои полски ресторанти се появиха и надписи «Ние не обслужваме руснаци».

Печалбата този път отстъпи на правдата и възмущението. За разлика от поляците, българите продават земя на руски бизнеси без изобщо да се замислят дали не продават собствените си задници. Руснаците, известни като себично и лакомо племе, строят своите GATED COMMUNITIES с охрана и телени мрежи – символ на вековна и нерушима дружба.

В България печалбата не отстъпва на правдата и възмущението.

 

ГАЗЕНА ТРИ ПЪТИ

Московското самодържавие е изправено пред особен проблем: Полша иска да организира парад на победата във Варшава. И наистина, помислете си световните лидери на Червения площад наредени на мавзолея на Ленин, или ако това е неприемливо, отсреща на мавзолея на нова трибуна, махайки приветливо на съветските богатири заедно със северно-корейския лидер Ким Чен Ун!

Възможността за парад на победата в Полша  трябва да е жегнал жестоко Путин, но той няма изход – до този момент той е вдигнал във въздуха всички възможни мостове за разбирателство с Европа и Америка.

Идеята на Полша е гениална: все по-ясно оформящата се многонационална общност между Прибалтийските народи, Украйна и Белорусия бърка директно в душата на новоимперските мечти на Путин за Евразийски маркови кули.

И защо не парад в Полша - прегазената три пъти горда Полша, където поляците умираха, но се биеха? Първият път Хитлер и Сталин си я разделят на две като самун хляб, след това немците си я присвояват цялата и продължават на изток. След това немците на връщане я прегазват отново, а след тях я прегазват и руснаците. Три пъти!

Ето защо парадът трябва да бъде в Полша, а Путин да остане сам, както беше оставен сам да седи на маса за шестима на срещата в Австралия, а след това, загрел че всички са го загърбили, сам се качи на самолета си още преди да е свършила срещата.

Кому е нужен путински парад на победата?


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional