Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

От фейсбука на депутата Магдалена Ташева призовават за публични убийства на журналисти

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 

Страницата на Ташева със заплахата

 
 
 

Зловещо е в европейска България личната позиция срещу Путин и режима в Кремъл да се наказва с показни разстрели

От личната фейсбук страница на действащ български депутат призовават публично за убийство на журналисти.

"Няма ли да се намерят двама да пострелят в тоя ФАКТОР.БГ?..“ Това е написал днес около 10 ч на стената във Фейсбук на депутата от Атака Магдалена Ташева - Иванчо Иванов от Русе. Той е приятел на политика и често обменя с нея милси.

Заплахата

Желанието да се търси открито чрез социалната мрежа наемници за отстрел на медия и журналисти са вероятно продиктувани от публикувано вчера във Faktor.bg интервю с Георги Коритаров, в което коментира режима на Путин, убийството на опозиционера Борис Немцов, същността на българското русофилство и прегръдката на БСП с Атака. Разговорът със снимка на Коритаров са публикувани на страницата на Магдалена Ташева явно за да нахъсват страстите на всеки, който мисли различно от членовете и симпатизантите на Атака и Волен Сидеров. Ако директната зплаха е провокация към депутата Ташева, то за пвече от три часа тя можеше да премахне заканителния текст и да ограничи достъпа на въпросното лице или поне със свой коментар да се разграничи от подобни призиви.

Страницата във Фейсбук на Иванчо, който търси килъри

Скандално и недопустимо е личният Фейсбук на български депутат да се превръща в платформа за насаждане на омраза и призоваване за разстрели на журналисти.

Абсурдно и зловещо е в европейска България заемането на открита лична позиция срещу Путин и режима в Кремъл да се наказва с показни разстрели. Само преди седмица така намери смъртата си руският опозиционер Борис Немцов. В Русия това е утвърдена практика за уреждане на сметки с различно мислещите от режима, но опасно е, ако Атака и депутатите й проповядвад налагането на този стил и у нас.

Faktor.bg e сигнализирал за заплахата прокуратурата, МВР и председателя на Народното събрание.

Faktor.bg


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional