Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Брюксел смъмри България за газовите връзки и зависимостта от руския газ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.dnevnik.bg

 

България е 100% зависима от руския газ и й липсва политическа воля да изгради газови връзки със съседните държави, за да намали зависимостта си. Това мнение на Европейската комисия е било заявено на кръгла маса в Брюксел, в която е участвал Брендън Девлин, съветник в дирекция "Енергетика" към ЕК, предаде електронното издание EurActiv.

"Има много възможности, от които не се възползвате заради регулаторни ограничения в резултат на политическо възпиране", обясни Девлин.

По думите му Европейската комисия е дала достатъчно пари за газопровода със Сърбия, но той не се изпълнява, защото има нежелание от местните власти. Същото важи и за газопровода с Гърция.

Девлин разкритикува и отношенията между България и Румъния и България и Турция, които не могат да се разберат за новите газопроводи. Така например газ по газопровода между Русе и Гюргево може да тече само в една посока - от България към Румъния, а този с Турция още не е договорен.

Именно заради тези проблеми не е добре за България да говори за нов "Набуко", отбелязва Девлин. Той подчертава, че в момента София е напълно зависима от Русия по отношение на газовите доставки.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional