Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Борисов заплаши партньорите: Излизам от властта, ако разпалите етническа война (допълнена)

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Георги Марчев, http://www.dnevnik.bg/


 

Премиерът Бойко Борисов изрази тревога от парламентарната трибуна за започването на етническа война. "Ако към местните избори се върви в тази посока, няма да се разминем с етнически конфликт", каза той пред депутатите от управляващото мнозинство, които днес влязоха в спор с ДПС. Дори заплаши, че ако не спрат със споровете, ще прекрачат границата и той не иска да участва в управление, предизвикало етнически конфликт.

Реакцията му дойде, след като няколко пъти днес Лютви Местан го призова да вземе отношение по острите критики, които Патриотичният фронт и Реформаторският блок отправят към формацията му. Спорът се разви пред очите на Борисов и министрите, които бяха в Народното събрание заради дебатите за оставката на вътрешния министър Веселин Вучков и избора на Румяна Бъчварова на поста.

"Пред очите ми стотици хиляди турци, близо милион... бях в Дулово тогава. Но това, което стана с българските мюсюлмани, и тази мъка, която им беше причинена. Да знаете, че си играете с огъня", обърна се към депутатите Борисов и след това се обърна към депутатите на партньорите си да не казват, че заплахите на ДПС са блъф.

"Моето съзнание и моят опит като... бил съм в Дулово три месеца. Редко страшно нещо е. Когато се цитира Косово и Крим ви се вижда далеч, това е било в България само преди 30 години. Само ни е спасило това да няма повече жертви", каза още премиерът и след това се обърна към Патриотичния фронт, че надали някой от ДПС би подкрепил да се взривяват влакове. По-рано днес в реч от трибуната съпредседателят на Фронта Валери Симеонов попита Местан защо е нямало техен представител на 30-годишнината от атентата при гара Буново.

По думите на Борисов в ГЕРБ също имало много български мюсюлмани и затова те били конкуренти с ДПС. "Те вкарват българи и християни, ние турци и мюсюлмани. Това е политическата битка, никой не може да ни упрекне. Много е лесно да ни се пришие ДПС, но това не е вярно", каза още Борисов и добави, че не знае какви гласове гонят партиите за тези пусти избори, но ги предупреди да не минават границата. Борисов каза още, че не иска те - вероятно ДПС, да съберат 50 хил. души пред някоя джамия и там да говорят пред обществото, а не от парламентарната трибуна.

"Искам да кажа на моите партньори, и на Вучков да кажа, за да има реформи в МВР - тази парламентарна група, която лично съм предложил, не може да го направи без мене. Господин Кадиев, как си мислите, че реформаторите могат да направят реформа в здравеопазването", заяви премиерът и добави, че моделът КОЙ нямал връзка с ГЕРБ.

Къде бяхте в миналия парламент, обърна се към Реформаторите, и добави: "На улицата бяхте. Ама бяхте там, когато бяха 100 души, когато дръпнахме на ГЕРБ хората от улицата."

"За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте. Ще го изиграят накрая", повтори заръката си Борисов и добави, че Вучков избрал най-неподходящия момент за избор на главен секретар и шеф на ДАНС. "Редно ли е да предложиш главен секретар без мене, да не си феодално министерство", каза той и добави, че винаги си вдигал телефона на Вучков и му бил казал, че Писанчев щял да се оттегли, когато се установило дали има вина за "Червеи".


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional