Свободата днес и тук 28 Септември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Родопчанин обяви война на ДПС: Върхушката до Местан е лицемерна, поробила е турския етнос

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 

Хидает Хаджихюсеин

 

Чакаме ДПСарската пролет, партията има нужда от операция”Чисти ръце”

Доган дойде преди 25 г. при нас беден, та беден, но забрави гладните години, събирахме му от къща на къща пари, а сега нас ни остави гладни

Възходът на ДПС тръгна от Тюркиян чешма, но от тук ще започне и краят им, предрича пред Faktor.bg Хидает Хаджихюсеин

Хидает Хаджихюсеин е председател на местен съвет на ДПС с. Каялоба, Кърджаийско. Един от основателите на ДПС в района. Той е и сред инициаторите на първата гладна стачка за връщане на имената през 1990 г. От с. Каялоба през декември 1984 г. започна първият бунт на турците срещу налагания от комунистите Възродителен процес, а 18-месечната Тюркиян бе убита. Днес Хидает Хаджихюсеин е обявил война на върхушката в ДПС, иска операция „Чисти ръце“ и реформиране на партията. Той потърси Faktor.bg за да разкаже за порочните корупционни модели, мафиотизирането на ДПС и превръщането на смесените райони в гета – без перспектива и бъдеще.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Хаджихюсеин тази седмица лидерът на ДПС Лютви Местан обяви от трибуната на парламента, че има напрежение в смесените райони, верни ли са тези внушения?

- Пълни измислици, които имат смисъл само когато се говорят в София и по жълтите павета. Това етническо напрежение е само в главите на някои политици като Местан и обкръжението му. Ясно е защо говорят така – за да прикрият собствената си вина. Реално с тези думи те се прикриват зад електората на ДПС. Но трябва да се разбере ясно – така нареченият елит на ДПС, от депутати, партийни секретари, бивши министри, кметове, общински съветници и т.н. нямат нищо общо с обикновения турчин и мюсюлманин – нито като проблеми, нито като социален статус. Едните тънат в разкош и са милионери с луксозни имоти по Турция и България, а другите са си останали в калта, при тютюна и мизерията. Проблемът е, че само преди 25 години и този измислен елит беше също толкова беден, но чрез политиката се превърнаха в новите господари на цели села, райони, области. Това е страшно и трябва да се осъзнае от всички нормални български партии.

- Местан стига до крайности - твърди, че турците са новите евреи - хора без права?

- Сравнението е много силно, но не е вярно, още по-малко пък върхушката на ДПС може да се представи като новите евреи. Как да са хора без права като от 25 г. демокрация – 20 години те са във властта и я консумират с пълни шепи. В тях е и хлябът, и ножът, те колят и бесят в смесените райони, но както се вижда и в цялата България. Що се отнася до обикновения турчин – правата му се простират според това, което му отпуснат и дадат феодалите от ДПС. В тази партия има две страни – феодали и крепостни селяни. Има ли българин, на който да не е ясно, кой кой е е в тази мръсна игра.

Първият възпоменателен митинг на Тюркият чешма. Съпругата на Фидает чете стихове в памет на убитото от комунистите дете

- Как живеете в пограничния район на община Кирково, усещате ли някакво негативно отношение от българите и християните към вас, може ли да се стигне до конфликт?

- Това са измислени неща, след падането на комунизма, ние си върнахме правата и свободите, които насилствено ни бяха отнети. Но сега турците и мюсюлманите са поробени от върхушката на ДПС, която до преди няколко месеца се бе съюзила с палачите ни от БКП. Какви търкания да имаме с българите и християните – проблемите ни са общи – оцеляване, безпаричие, липса на бизнес и перспектива, отчаяние. Знам, че по софийските политически централи им е удобно да ни изкарат врагове, да ни насъскват, но такава вражда няма. Знам и, че на Местан и хората му им е удобно някой да им върши мръсната работа, за да си запазят те интересите и да продължат да лапат. Защо аз трябва да се бия с българите за кефа на Местан, по скоро турците може да скочат срещу този крадлив елит на ДПС.

- Вие се един от бунтарите в партията, написал сте няколко открити писма до ръководството, защо наричате лидерите си „мафиотска клика“?

- Ясно се вижда, че от известно време ДПС управлява електората си по диктаторски начини, стил и методи. Известно на всички в света е, че диктатурата и корупцията раждат мизерия и терор. В България и в света има хиляди примери с диктатори и босове, но един ден и на тях и на семействата им се намира кой да налага диктат като на Каддафи, Садам и хиляди други. За всеки Фараон има по един Муса (Her Firavuna bir Musa vardır), казва една наша приказка. Няма недосегаеми. Всяко нещо има начало и край, а ДПС има нужда от операция”Чисти ръце”. Ножът опря до кокала.

Фидает е сред участниците в първата гладна стачка в района за връщане на имената

- Могиляне и Тюркиян чешма се представят винаги като един от символите на ДПС, пропаганда ли е всичко това?

- Тази върхушка на ДПС трябва да се върне 25 години назад и ще се види, че основният корен на техния апогей тръгна от Бенковски, Каялоба, Тюркян чешма. Пътят на благодатът им започна от моето родно село, но не дай Боже и падението им може тръгне от тук. Жалко, че всяка година Тюркиян чешма се превръща от корумпирания елит на ДПС в трибуна за ускоряване на икономически и политически интереси на шепа феодали. Един от големите им козове е възпоменателният митинг на Тюрикян чешма. 2 5 г използват името на един етнос и религия единствено и само за забогатяване и лична полза, и продължават да манипулират тихия, честния и трудолюбивия народ. Наглостта и лудостта им няма край.

-    Казвате, че ДПС има най-бедния електорат в България, а почти през целия преход вашите хора бяха във властта?

- Горкият страхлив електорат на ДПС наистина е най-бедният в България. Страхът изяжда душите на хората и босовете в ДПС разчитат на това. Благодарение на бедния електорат натрупаха състояния, но вместо да са благодарни и да се реваншират на тези хорица, те им наложиха икономически геноцид чрез държавна и мафиотска машинация с различни дяволски тоталитарни методи. Когато Доган дойде при нас за първи път през 1990 г. беше беден, та беден. Забрави това време. Аз съм ходел с други активисти и събирахме дарения за него, за сватбата му, за да бъде наш лидер в София и да ни представлява, да пази интересите ни. Но той ни предаде и забрави, превърнаха ни само в машина за гласуване. Повери всичко на свои копои, които само ни ограбват. Обикновеният турчин не може да стигне нито до държавна поръчка, нито да бизнес, нито до европейски проекти, ако феодалът не е решил. Няма държава в смесените райони. За това сме най-бедни. Но на върхушката на ДПС ние сме им удобни да сме бедни и зависими. Свободни не им вършим работа.

- Какви хора взимат поръчките по районите, как на вас ви отнеха бизнеса?

- Поръчките се взимат от обръчите от фирми, Те съвсем не са измислени, а действат реално. Тези обръчи са от хора, близки до депутати, кметове и лидери, те всичко са обсебили всичко. Едни и същи хора са и сами казват: „Задушаваме всичко“. Така за няколко години не само големи и средни фирми, но и малките бяха задушени и изчезнаха. Търговете са нагласен и предизвестени, кметовете имат права без конкурс да дават поръчките до 70 хил. лв. на който си решат, но обикновен човек не може да стигне до тях.

След падането на режима на Живков работих няколко години в Германия, върнах се с капитал, инвестирах в сметоизвозване и снегопочистване, транспортни услуги. Давал съм лични пари за издръжка на ДПС, за бензин за колите им, нямаха пари за заплати. Но постепенно започнаха да ме режат и да концентрират всичко само в ръцете на една шепа. И тази порочна практика се отнася до всеки решил да бъде независим. За да те смажат, те използват държавните институции – съд, прокуратурата, данъчни, МВР, защото началниците в тях са назначени от ДПС.

- Не ви ли е страх от саморазправа, как ви търпят като лидер на ДПС в село Каялоба?

- Не ме е страх. В момента те може да са нещо, но след време ще са нищо. През годините те натрупаха силна охрана и пари, а аз натрупах силна воля и инат. Аз съм рядък екземпляр. Нямам какво да губя – те да му мислят. Ако продължават в същия дух, аз като мюсюлманин Хаджия, съм се заклел пред Аллах, че срещу някои от тях ще направя всичко възможно в рамките на законите на Република България и законите на исляма за да ги разоблича и отстраня като политици, които насила искат да ни представляват и ограбват. Няма да позволя да отнемат моето бъдеще и бъдещето на децата ми, защото аз не съм отнел тяхното бъдеще и бъдещето на децата им. Защо техните деца да са сити, а моите гладни. Дори да ме убият, други ще продължат моето дело, но на тях няма да им се размине. Всички големи пожари тръгват от малки искри. Ще воювам до последно. Ако разрушат баланса - 2015 г. ще бъде година на „ДПСарската пролет”. На тези лицемери, които са поробили турския етнос в България припомнян една сура от свещения Коран (Сура кравата 178) Sura bakara 178- Kur`an-i Kerimden. Kısasa kısas farz kılınmıştır. Значението е, че вам е предписано възмездие - роб за роб, зъб за зъб, око за око, отмъщение за отмъщение и т.н. А що се отнася до лидерския пост – съвсем не се притеснявам, нека да опитат да ме сменят. Аз нямам намерение да напускам ДПС. Такива като мен са сърцето на тази партия, но покварения й елит трябва да бъде изчистен. Те да се махат, ДПС може да се реформира, да промени облика си, да бъде нормална партия.

- Правил ли сте срещи с лидерите, казва ли сте им натрупаните проблеми?

- Всичко това, което разказвам е ясно на шайката в ДПС. До ръководството съм подал 9 сигнал. Сега съм изпратил нов. Провел съм и лични срещи с лидерите. С Доган разговаряхме час и двадесет минути първия път, а след това още няколко срещи имахме. Той направи някакъв опит да спре тези практики и така беше отстранена от власт бившият кмет на община Кирково Шукран Идриз, но после всичко пак продължи по старо му. С Местан съм правил също много срещи, но тези хора освен себе си друго не виждат.

- Защо обаче турчинът продължава да гласува машинално за ДПС?

-Труден въпрос, много сме го обсъждали, много сме говорили по тази тема. Големият проблем е, че другите партии са забравили 25 години смесените райони, оставили са живота там единствено в ръцете на ДПС. Вероятно става дума за някаква сделка на високо ниво. От друга страна става дума и за страх, който се налага сред хората, ако гласуват различно.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional