Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Путин подготвял ядрените оръжия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net/

Президентът Владимир Путин заяви, че е бил готов да постави руските ядрени оръжия в състояние на готовност по време на кризата с Украйна по повод анексирането на Крим.

В интервю за документален филм, излъчен по руската държавна телевизия в неделя, Путин казва, че животат на бившия украински лидер Виктор Янукович е бил в опасност.

Той също така твърди, че руснаците в Крим са били застрашени преди Русия да анексира полуострова.

В клип, разпространен преди излъчването на филма, Путин обаче казва, че е наредил анексирането на Крим седмици преди провеждането на референдума.

Крим беше официално присъединен към Русия на 18 март, което предизвика осъждане от страна на световната общност, след като неидентифицирани въоръжени мъже превзеха полуострова.

Говорейки във филма, Путин казва: Никога не мислехме да откъсваме Крим от Украйна, докато не започнаха тези събития и правителството не беше свалено.

За руските ядрени оръжия Путин казва: Ние бяхме готови да го направим. Крим е наша територия исторически. Там живеят руснаци. Те бяха заплашени. Не можехме да ги изоставим.

Първоначално Путин отричаше, че войниците в Крим, които станаха известни като "малките зелени човечета", са руснаци, изпратени от властите в Москва.

По-късно обаче руският президент призна, че е разположил специални части на полуострова, които "да подкрепят силите за самоотбрана".

Анексирането на Крим предизвика бунт в източна Украйна през април, когато руски сепаратисти окупираха правителствени сгради в Донецк, Луханск и Харкив с искания за независимост.

Месец по-късно Украйна отговори с "антитерористична операция" срещу тях и регионът беше обхванат от конфликт, който отне живота на най-малко 6 000 души.

Украинското правителство, западни лидери и НАТО твърдят, че има ясни доказателства за това, че Русия оказва помощ на сепаратистите със съвременни оръжия и войници. Независими експерти потвърждават тази информация.

Документалния филм за анексирането на Крим, излъчен по държавния канал Россия-1, е дело на журналиста Андрей Кондрашов.

Той беше излъчен в момент, когато растат спекулациите за това, къде се намира Путин, след като той не се е появявал от 5 март.

Кремъл отрича слуховете, че президентът е болен или дори, че е мъртъв, като заявява, че той ще се срещне с киргизкия си колега в понеделник.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional