Свободата днес и тук 20 Юли 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Атака" учредява нацистки Коминтерн в Русия

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://kafene.net/


В Санкт Петербург се провежда среща на крайнодесни неонацистки партии и организации от Европа под името Международен руски консервативен форум, като сред участниците е "Атака" и лидерът ѝ Волен Сидеров, съобщи "Дневник".

Местни партии остро критикуват организаторите и питат защо градските и федералните власти не реагират на събирането на "кафявите" в културната столица на Русия.

В събота имаше и кратка демонстрация на група маскирани антифашисти и анархисти, които разгънаха транспарант насред Невски проспект и за 15 минути блокираха главната магистрала на града.

Организаторите твърдят, че целта на форума е да се изгради обща концепция на взаимодействие между "национално-консервативните сили на Европа и Русия". Събирането трябва да завърши с меморандум за създаване на комитет на консервативните сили.

Олег Игнатов, зам.-директор на Центъра за политическа конюнктура, сравнява в интервю за "Газета.ру" това с учредяването на нов Коминтерн по паралел със структурата, използвана от болшевиките за разпространяване на влиянието им в чужбина.

"Русия залага на създаването на международен "клуб на приятелите" или на нов виртуален Коминтерн, който става за пропаганда или дори да оказва в бъдеще сериозен натиск върху европейските правителство с цел коригиране на политическия им курс."

Множество от участващите организации подкрепят сегашната политика на Кремъл и в частност анексирането на Крим. Някои от гостите открито изразяват солидарност с "опълченците" в Донбас и дори са подпомагали изпращането на бойци в Източна Украйна.

Сред основните организатори на събитието в Санкт Петербург е националистическата партия "Родина", която е определяна като "близък до Кремъл проект с национал-патриотичен уклон".

На срещата ще говори нейният председател Алексей Журавльов, който е депутат в Държавната Дума от управляващата партия "Единна Русия".

През февруари конференция на тази извънпарламентарна партия бе посетена от Олег Морозов, ръководител на отдела по вътрешна политика към администрацията на президента Владимир Путин.

Според сайта на "Родина" той е казал "Ние сме ваши партньори", макар че анализатори смятат, че Кремъл мълчаливо подкрепя събирането в Санкт Петербург, но поддържа дистанция и не участва активно в него.

Аудиторията е съставена от партии, които не само споделят неонацистки възгледи, но и възхваляват Адолф Хитлер и Третия райх, използват за емблемите си стилизирани свастики, говорят за световен еврейски заговор или допускат в редиците си "само арийци по кръв и гърци по произход", както пише в устава на поканената "Златна зора" от Гърция.

Според "Газета.Ру" днешното събитие обещава да се превърне в най-големият сбор на крайно десни партии в Европа.

Сред тях са още Национал-демократическата партия на Германия (NPD), Ломбардска лига и Нова сила (Италия), Британската национална партия (Великобритания), Партия на шведите (Швеция), Датската партия (Дания), европейският Алианс за мир и свобода и няколко депутати от Европарламента.

Пред "Газета.ру" основателят на Национал-демократичната партия в Русия Константин Крилов казва, че за властта в Русия е трудно и скъпо да печели подкрепа от левицата на Запад, докато дневният ред на Кремъл все повече съвпада с идеите на десните евроскептици.

"Общувал съм с хора от европейската десница и съм удивен от наивността им – те не познават реалната ситуация, но им е симпатичен образът на Путин, който рисува пропагандата", допълва Крилов.

Фьодор Бирюков от "Родина" казва за "Газета.ру", че истински нацисти са силите, завзели властта в Киев, както и подкрепящите ги в Европа и САЩ. "А ние поканихме здравите патриотични и консервативни сили, на които не се харесва американската намеса."


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional