Свободата днес и тук 22 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пропагандата на Путин открадна конспектите на Гьобелс

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 

 
 
 

 

     Флимът за окупацията на Крим копира фашистки филм от 1939 година за анексирането на Судетите

Създателите на руския пропаганден филм „Крим: Пътят към родината”, който беше излъчен за годишнината от окупацията на полуострова от руските войски, са се вдъхновили от фашистки „документален” филм от 1939 година и посветен на окупацията на Судетската област в Чехословакия.

Дори името на филма: "Германските Судети се завръщат в родината” е подобен на името на руския.

Във филма за Судетите се разказва как в резултат от „несправедливия” Версайски мир германците от Австро-Унгария остават в Чехословакия и как „справедливостта е възтържествувала” през 1939 година.

Голяма част от твърденията и посланията в агитационния филм на фашистката пропаганда е практически идентично с това, което показват във филма за Крим, излъчват руските телевизии и пишат медиите.

„През 1918 година германците от Австрия и Судетите бяха разделени. Така безкрайната мъка постигнала нашите судетски братя. 20 години чешко управление превърна тази процъфтяваща някога провинция в територия на мизерията”, се казва в гьобелсовия филм от преди близо 80 години.

По нататък глас зад кадър разказва за митингите и протестите на германците, които се борили за своето „право да бъдат германци”, а също така, че Прага дълго време „провокирала Германия, опитвайки да разпали война в Европа”.

В руския филм пък Путин разказва, че жителите на Крим страдат от гнета на украинците.

"Ние не можем да захвърлим тази територия и хората, които живеят там на произвола на националистите”, казва руският президент в интервюто, излъчено във филма.

Путин подчертава, че е окупирал Крим, само защото това са искали жителите му.

В руския филм, както и хитлеристите, се твърди, че правителството на Украйна подготвя разправа с жителите на Крим.

В двата пропагандни филма са използвани пракически идентични прийоми и манипулации.

В руския филм е показано интервю с кримчанина Анвер Куртаметов, който твърди, че е спасявал рускоезични кримчани от Киев, защото „украинските фашисти” подготвяли погроми срещу тях, а в немския е показано кратко интервю със судетска германка, която разказва, как чепите са я прогонили, заплашвайки я с разстрел.

В гьобелсовия вариант лидерът на судетските немци Конрад Хенлайн организира „народно опълчение” и веднага десетки хиляди се записват веднага доброволци, за да защитят родината си от чешките безчинства.

Практически аналогичен сюжет и твърдения звучат във филма за Крим, създаден с парите на Кремъл.

Във филма за Судетите Конрад Хенлайн казва:

"20 години ни принуждаваха да живеем в страна, която ние не искахме, към която не принадлежим, която само лъжеше нашия народ”.

Точно такива твърдения звучат по отношение на Украйна от руските пропагандисти.

Някои от кадрите от немския филм за Судетите болезнено напомнят пролетта на 2014 година в Крим и Донбас.

На тях судетски немци свалят чешките табели и флагове и поставят на тяхно място хитрлеристката свастика, а със символите на националсоциалистическата партия закриват чешките автомобилни номера.

Точно такива кадри има и във филма за Крим, на които сепаратистите от Луганск и Донецк залепват върху украинското знаме стикери със своите символи.

Това е съкратена версия на филма "Германските Судети се завръщат в родината", която се използва именно с цел да бъдат илюстрирани гьобелсовите методи на пропаганда.

Ето и руския филм за окупацията на Крим:

http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/42178-koy-otkradna-konspektite-na-gyobels.html

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional