Свободата днес и тук 28 Септември 2022  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Васил Филипов: Ако се стигне до гражданска война с оръжие и кръв, вината ще носи БСП

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg/

 

 
 
 
 

Васил Филипов

 

        Путиновата държава винаги е била със задни мисли към България.

Много от хората с необезпечените кредити от КТБ още са във властта

Ще има виновници за погрома на държавата, които ще изядат дървото или ятагана на дръвника накрая, иначе ни чака вътрешен терор, казва пред Faktor.bg енергийният експерт и бивш шеф на "Булгаргаз"

Интервю на Васил Василев

- Г-н Филипов, ще успее ли Русия след анексирането на Крим да си намери място на световната карта начело с Владимир Путин?

- Русия се лута и иска да поддържа стария си статус, който й беше „присъден” от демократичната общност на Запада. Тя търси как с един изстрел да убие няколко заека. Руската държава иска едновременно да не изчезне от световния енергиен пазар, а в същото време да осигури високи доходи на населението си. Днес федерацията е зле, тъй като не е вярно твърдението, че има 140 млн. души, които трябва да обслужват толкова големи територии. Хората във федерацията са не повече от 120 млн. Населението намалява, тъй като руснаците, както и българите се изнасят навън.

- Защо Кремъл изгуби търпение към България и пренасочи „Южен поток“ към Турция?

- Русия има все още относително стабилен енергиен пазар. Путиновата държава винаги е била със задни мисли към нас. Аз реагирах много прямо, когато бяха обявени намеренията да се строи проектът „Южен поток“. Той беше предложен, за да бъде изнудвана Украйна, тъй като Русия и до днес има силен апетит да получи на концесия украинските газопроводи, които са много големи. Аз поддържах връзка с хора от Киев, които са на високо ниво, според тях „Южен поток“ е блъф, тъй като технологично и финансово руснаците нямат ресурса да финансират проекта. Русия винаги е била непочтена спрямо България в енергийно отношение. Тя и днес продължава да си търси наши кадри, които са учили и живели в Москва, за да представляват след това техните интереси в България. Нашата държава така и не намери сили да потърси сметка на тези хора, които с подписите си загробват страната ни, когато под някаква форма влязат във власт и лобират за Кремъл.

- Трябва ли да съжаляваме, че Турция, а не страната ни ще правят бизнес с газа в Европа?

- Не, в никакъв случай не трябва да съжаляваме за това, тъй като т.нар. проект „Турски поток” няма да бъде направен. Русия навлиза в тежка икономическа криза, каквато се мъчи да излъже, че не изживява. Всички осведомени хора знаем, че в Русия има въведена купонна система и храната не достига. Братушките бързат да се довоъръжават, но в същото време никой не знае защо. Съгласен съм руснаците да присъстват на енергийния пазар, но не и да изнудват другите държави по този начин. Газът, който ни се продава, е с много по-висока цена от останалите страни. Именно затова не храня никакво уважение към руската политика и държава. Тя трябва да приеме факта, че сме равноправен член в Европейския съюз и да продава горивото в тези граници на една и съща цена, а държавите сами да могат да си преразпределят пазара. Русия няма място между нас в ЕС, тъй като само намира такива политици като Румен Овчаров и разни други като него, които подписват договори и са против държавите ни. Русия трябва да бъде спряна на границата на Украйна и на България. Тя не може да продава горива на вътрешния ни пазар чрез разни вербувани шпиони, които водят задкулисни игри и заробват страната ни с договори.

- Оглежда ли се Кремъл за нови агенти като „Атака” и АБВ, които да сменят БСП в България?

- Мисля, че е време народът ни да преосмисли поведението на партиите, които се опитват да прокарват руските интереси у нас. „Атака” и АБВ искали да направят някакво блаженство за българите. Твърденията им обаче не се реализират. В АБВ особено, начело с лидера им, работят руски шпиони. Техните дела в службите бяха изнесени в Русия през 1996 г. Подобни партии, които работят срещу интересите на държавата, трябва да бъдат преследвани от прокуратурата, защото народът ни е ограбен. БСП също влиза в това число, тъй като е формация, чиято цел е единствено да граби. В същото време всички главни прокурори през целия преход само замитаха далаверите на властта. Аз се питам, каква друга дейност са осъществявали те, в името на какво и на кого? Паралелно с това прогонваме нашите кадри навън и обедняваме заради едни негодници във властта.

- Остави ли Европейският съюз в окончателна изолация Русия?

- Русия не може да набира никаква скорост вече, защото няма какво да предложи повече. Тя е в изолация и в тотален икономически срив. Кремъл има единствено енергийни залежи, които обаче вече не са й достатъчни, за да върви напред. Кремъл, със своята окупаторска и хищническа доктрина, ще изпадне не само в икономическа, но и в политическа изолация. Малко са държавите, които вярват на Москва, а да не кажем дори, че вече са се свършили.

- Какво имаше предвид Мартин Димитров от РБ, когато призова Цветан Василев да разкаже за връзката на български политици с КТБ и Кремъл?

- Тази банка беше създадена още през 1988 г. В нея постепенно започнаха да се промъкват руските капитали и кадри, които създадоха схеми за изпразване на банката. Те я източиха до такава степен, че нейният уставен капитал е една малка част от това, което са раздали като кредити на фирми, които бяха закрити. Т.е., днес не може да се хване краят, кои са последните получатели на необезпечените кредити. Всичко това е правено от хора, свързани с Москва. И днес истината не е сложена умишлено на масата и се отлага във времето. Единственото, за което можем да сме сигурни е, че нашата държава тепърва много ще страда заради това, че държавните ни органи умишлено не искат да влязат в проблема с КТБ и не го анализират. Това се прави именно поради факта, че много от хората с необезпечените кредити още са във властта.

- Има ли опасност за сигурността на държавата заради кризата с КТБ и други банки?

- Някои хора се шегуват с гражданския мир, защото мизерията и гладът настъпват, а гладът винаги е бил по-силен от страха. Ще има виновници за това, които ще изядат дървото или ятагана на дръвника накрая. Нашите полици трябва да си правят добре сметката, защото иначе ни чака вътрешен терор. Държавата е опоскана и циганите дори вече няма какво да крадат, а обират възрастните хора. Страната ни отива към стълпотворение. Не се знае обаче този път кой кого ще изяде – циганите – българите, или обратното. Предстоят ни тежки вътрешно държавни конфликти между движещите се етноси до една година. В България липсва принципът на личната отговорност и на самостимулиране. Всички си мислят, че са светци и никой не им търси отговорност. Ние трябва да търсим външна помощ. Сега решиха да вземат един заем от 16 млрд. лв., но и тези пари може да ще бъдат откраднати. Като ги изхарчим ние сами не знаем след това какво ще правим.

- Вие говорите за революция. Възможно ли е тя да се случи с оръжие и кръв?

- Възможно е. Сред българското население има на 2 млн. единици огнестрелно оръжие. Не ми се мисли какво ще стане, ако и българите извадят пушките, защото тогава не знам кой ще ги спре. Ние нямаме толкова голяма полиция и армия, която могат да спрат народа. Хората просто ще излязат да се борят за прехраната си и именно от там ще стане белята. Затова тогава основната вина ще носи БКП с всичките си метастазии на прехода.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional