Свободата днес и тук 10 Април 2020  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

ТВ7 - острие в хибридната война - последствията за националната сигурност и КТБ

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Илиян Василев, http://idvassilev.blogspot.it

 

Заглавието се получи по-дълго, но е странно, че докато за Виваком мнозина са наясно с последствията за националната сигурност и институциите се задействаха, включително с наложения запор, а ТВ7 нещата изглеждат "заспали".

Не трябва да храним никаква илюзия - някой иска чрез придобиване за "едно евро" да вкара на възможно най-малка цена и за сметка на кредиторите на КТБ острие в чужда хибридна информационна война. Само това е достатъчно за да ангажира системите за защита на националната сигурност, но изглежда поне на пръв поглед няма видима реакция.

За това, че се реализира елементарна схема с "гръцки" посредник на руски капитали и влияние, няма съмнение. Не е тайна, че значителни капитали на Кремъл чрез конкретни бизнесмени, сред които е Константин Малофеев, участваха във финансирането на "победата" на Сириза в Гърция. Идеята, че гръцки бизесмен ще тръгне да поема компания със стотици милиони евро дългове за да ги върне на кредиторите и да на направи ТВ7 печеливша е за наивници.

Не е толкова трудно да се съзрат контурите на стратегия за медийно обслужване на новите политически проекти на Кремъл, в това число и най-новия за българската Сириза. Телевизия Атака е твърде слаба като влияние и инструмент за масово обществено въздействие.

Но докато при Вивиком и други компании НАП се задейства и блокира сделката, при ТВ7 има някакво объркване и вероятно опити за политически заслон зад кадър, защото прокуратурата, НАП, пък и други държавни институции, които могат да блокират сделката бездействуват.

ТВ7 е финансирана с огромни кредити, най-вече от КТБ, които днес представляват съществена част от масата на несъстоятелността - респективно от възможноста вложители и кредитори да си върнат парите. Подобни сделки "за едно евро" както при поставеното лице Луврие са христоматиен пример за източване на банката., защото никой няма намерение да връща кредитите.

ТВ7 не обслужва дълговете си, дължи огромни суми на държавата, което я поставя в режим на практическа несъстоятелност. Известно е задължението на всеки управител да поиска подобна процедура при невъзможност да погасява задълженията към кредиторите си. Тук трикът, с който искат да "заметат" следите е междинната компания или офшорките, през които сега продават ТВ7 да изиграят ролята на бушон, който поеме върху себе си дълговете и евентуално фалира, докато новия собственик се окаже с развързани ръце и започне на "чисто". За едно евро. Държавата, вложителите и кредиторите - в това число Фонда за гарантиране на влоговете - всички ще пием дружно "студена вода" докато някой вкарва стратегическо информационно оръжие в хибридната война, която се води у нас.

Стои открит и въпросът за лиценза за ТВ7 като национален ТВ канал.

Временните синдици, НАП, службите са на ход. Ако някой трябва да придобива активите на ТВ7, то това са синдиците на КТБ и тогава нека да я продават в открит търг при осребряване на масата на несъстоятелността. Ако държавата се задвижи за Виваком, защо не го направи за ТВ7? 

Да не би опасността да е по-малка? Въпроси, които чакат своя отговор.

 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional