Свободата днес и тук 24 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Омбудсманът: Задкулисието продължава

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.clubz.bg/

Според Константин Пенчев ТВ7 има цена като медия, а не като техника

Снимка БГНЕС

Клуб Z

Опасявам се че такива инциденти и такава обществена реакция ще има дълго време - поне докато не се разбере тайната "КТБ". И понеже тайната няма още дълго да се разбере, винаги ще има нещо подозрително. Едно е сигурно – задкулисието продължава.

Така коментира омбудсманът Константин Пенчев пред БНТ вчерашното нахлуване на полиция в ТВ7.

"Питам се дали синдиците искат да си вземат дължимото, или искат да закрият медията. Аз съм свръхподозрителен, че някой иска да закрие телевизията и търси някакво лично отмъщение. Защото, ако аз бях синдик на КТБ, щях да пусна несъстоятелност. Телевизията като медия има цена, но телевизията като техника няма такава цена", каза Пенчев.

Той поясни, че кредиторът може да дава нареждане по телефона и това е в рамките на закона. Но едва ли има съдебно изпълнение с повече от един или двама полицаи, които само при извънредни случаи охраняват частния изпълнител, поясни юристът.

"Помним едни други полицаи и маскирани които обискираха офиса до ТВ7 и знаем какво се случи след това", добави Пенчев. 

Омбудсманът вероятно визира факта, че в средата на юни миналата година прокуратурата влезе на проверка в КТБ. Това отприщи вълна от изтегляне на депозити от банката, а броени дни след това трезорът хлопна кепенци.

"Синдиците дължат обяснение, защото те са тези, които разпореждат на съдия изпълнител. Това ли е най-правилният начин и ще успеят да покрият дължимите средства?" - попита Пенчев

Според него действията на синдиците трябва да се извършват при пълна прозрачност и да се обясняват на хората.

"Не става дума за вземане на вземания, а задкулисно разчистване на сметки. Това за мен е задкулисно помпане на мускули и това е нещото, което вбесява обществото", добави омбудсманът.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional