Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Лъсна истината за преврата Костинброд

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Едвин Сугарев

Журналисти от TV-7 признаха публично това, което бе известно от много време насам – но което бе горещо отричано или надлежно премълчавано: че аферата Костонброд е съвместно оперативно мероприятие на Николай Бареков, ДАНС и прокуратурата.

Това признание е от огромно значение, тъй като произлиза от медията, която стана публична трибуна на злополучната афера с изборните бюлетини, благодарение на която бе опорочен денят за размисъл при изборите през 2013 г.

Благодарение именно на това активно мероприятие, което отне цели седем процента от гласовете на ГЕРБ, стана възможно правителството на Орешарски, чрез което – за втори път след кабинета Беров – мафията дойде на власт.

Става дума за придобиване на държавната власт чрез нелегитимни средства – чрез измама и подмяна на волята на избирателите – и чрез накърняване на неговото право на размисъл преди вота, гарантирано от българската Конституция. Навсякъде по света подобно заемане на властта чрез нелегитимни средства се нарича държавен преврат. Парадоксално е, че точно това наименование бе използвано от Лютфи Местан, един от превратаджиите, за да идентифицира случващото се. Бе използвано, но с обратен знак – в усилието му да легитимира камуфлажа, сътворен от публичните лъжи на Бареков, от  доносите на Мая Манолова и от циркаджилъците на прокуратурата – начело с достолепния главен прокурор.

Тогавашната тройюна коалиция на БСП, ДПС и Атака струва скъпо, много скъпо на българските избиратели. Цената, която платихме, се измерваше със спрените еврофондове, загубата на доверие от страна на нашите политически партньори от НАТО и ЕС, с натрапения ни “Южен поток”, с реалната опасност да бъдем откъснати от ЕС и да попаднем отново в орбитата на Русия.

И с още нещо: с парите, които десетилетия наред ще плащаме за изкуствено фалираната КТБ. Бих искал да напомня, че тази банка бе свързващото звено на модела “Кой?” – моделът, който задкулисно управляваше България. Че тъкмо по времето на Орешарски банката стигна абсолютния пик на своята експанзия, увеличавайки активите си с половин милиард лева само за три месеца. И че скарването на олигархичното дуо, съставено от Делян Пеевски и Цветан Василев, стана непосредствена причина за предизвикването на нейния изкуствен фалит, при който основни български институции – и БНБ, и ДАНС, и прокуратурата – играха в полза на Делян Пеевски и – държа да подчертая това – против националните интереси на България, обременявайки страната ни със задължения, които днес се изчисляват на няколко милиарда, но утре могат да се окажат много повече.

Нека припомня и това, което разказа Бойко Борисов за своята среща с Цветан Василев, проведена през 2014 г. Колкото и странно да е, тогава злополучният банкер му се извинил за това, което са му причинили – на него и на неговата партия. Буквално: “Няма да ми повярвате, но аз се заклевам – Цветан Василев дойде да ми се извини за това, което са ми причинили той, Бареков, ТВ7 и цялата тази пасмина, която ме беше оградила.”

Не е трудно да се досетим за какво става дума. Аферата Костинброд е това, което са му причинили. Тя – а в крайна сметка вероятно и целия преврат от 2013 г. са платени с парите на КТБ – по поръчка на олигархичното дуо, което след това дойде на власт и управляваше България. И именно по тази поръчка Бареков – бъдещия политически Франкенщайн на Цветан Василев – цъфна пред печатницата в Костинброд, като сипеше щедри лъжи и разиграваше героични пози.

Свидетелствата на журналистите от TV-7 са достатъчни, за да бъде започната разслредване срещу Николай Бареков, за да бъде подведен под отговорност – и да бъде поискано отзоваването му от европейския парламент. Въпреки това вероятно и сами съзнавате, че това няма да бъде направено. И няма да бъде направено поради една очевидна причина – че в тази долнопробна афера партньор на одиозния журналист е не друг, а главния прокурор на България!

Дълг на гражданското общество – от “Протестна мрежа” до Президента – е да бъде поискана неговата оставка. Защото това, което изстрадваме сега, е пряко следствие от липсата на справедливост, в която затъва страната ни. Пряко следствие от невъзможността да бъде проведена съдебна реформа – благодарение на героите от днешния ВСС, начело с Цацаров и Колев. Бих добавил и още нещо: страна, в която гласът на върховния суверен може да бъде прекрояван по толкова безподобен начин – колкото чрез аферата Костинброд и сродни агентурни мероприятия – изобщо не е демократична страна, а страна, управлявана от мафиоти и морално безразлични олигарси.

Трябва да отвоюваме България от тях. И да ги изпратим там, където би трябвало да бъдат – зад решетките. Хора като Цацаров и Бареков го заслужават напълно – защото цирковете, които разиграваха, имат и друго наименование – и то е национално предателство.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional