Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Руски дневник" – новият рупор на Кремъл у нас

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.faktor.bg

 
 
 
 

 

Зад новия проект стои лидерът на „Русофили“ Николай Малинов и съпругата му

Нова руска медия се появи на родния пазар. Тя е конкретно предназначена за България и се нарича „Руски дневник“.

Проектът е станал възможен благодарение на Николай Малинов, председател на движение "Русофили" и бивш издател на вестник „Дума“. Това е призна лично генералният продуцент за региона и зам.-главен редактор на RBTH Вячеслав Черски, който е присъствал за представянето на проекта.

„Руски дневник" се издава на 16 езика в 22 държави и е част от международната медийна платформа Russia Beyond the Headlines (RBTH), която пък е собственост на един от най-големите руски държавни вестници "Российская газета".

В България медията ще се представлява от Даниела Малинова, съпруга на Николай Малинов, който миналата седмица напусна БСП. Тя има подписан лицензионен договор, сключен с официален представител на RBTH за страната, и "Российская газета".

Според българските издатели медията е насочена към образованите и социално активни хора, които следят и имат интерес основно към международни медии. Целта е "Руски дневник" да представи Русия извън стереотипа и читателите да получават различни гледни точки към случващото се в страната, казва Малинова, цитирана от „Капитал“.

За "Руски дневник" в България ще работят осем български журналисти и преводачи, както и петима служители от московския офис на медията. Мениджъри на проекта са Даниела Малинова и Дея Йорданова.

Йорданова е категорична, че екипът "не прави русофилска, а обективна медия", която ще се издържа от реклама.

В България обаче едва ли някой има съмнение, че новата медия е част от активната пропаганда на Кремъл и хибридната война срещу България и Европейския съюз.

Така докато българите очакваха държавните институции реално да предприемат защитни мерки, според новите европейски директиви срещу агресивната медийна политика на Русия, рупорите на Путиновата пропаганда у нас се увеличиха. Необясним остава и фактът, че държавните БНР, БТА и БНТ водят открита проруска политика, сякаш на власт са АБВ, БСП и Атака.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional