Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Няма кой да съжали МВР, което не протестира срещу "Пеевщината"

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Ивайло Ачев, http://actualno.actualno.com

 

Снимка: БГНЕС
  •  
  •  

 

Три дни протест, че и повече. Това обещават полицаите, които още на 12 юни излязоха на протест срещу пенсионната реформа. И по-точно – те не искат възрастта им за пенсиониране да се вдига на 55 години, а желаят понижение – 50 години и нито ден повече.
 
Коментар на редактора Ироничното е, че МВР опъна шатра пред парламента в деня, в който се навършват две години от протеста срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Тогава, през бурното лято на 2013 година, редовите полицаи не се присъединиха към справедливия протест на гражданското общество, насочен срещу "Пеевщината" в нашата „мила родина”. Тогава синдикатите им не се обявиха против приетия по времето на Пламен Орешарски нов Закон за МВР. Тогава същите тези синдикати със сложното съкращение СФСМВР не обелиха и думичка откъде ще се вземат пари за изпълнението на закона и протестираха срещу президентското вето на нормата. Не казаха нищо и за премахването на конкурсното начало в МВР. За полиция в тази държава се дава един от най-големите бюджети – 1,3 млрд. лева годишно. Но е по-лесно разни писарушки и търтеи да се пенсионират на по 50 и после да си доработват за още на някоя топличка службица, докато образование, здравеопазване и частен сектор си стоят на заден план. Когато през 2013 година в София излизаха хиляди и хиляди с искане за справедливост, тогава полицейските синдикати не поискаха справедливост. Сега искат, но справедливост както те си я виждат. Затова и получават следния коментар от читател на Actualno.com: "Нека протестират момчетата, защо не! Справиха се с битовата престъпност, ликвидираха корупцията на всички нива вкл. в КАТ, все по-спокойно се ходи по улиците, в МОЛа и градския транспорт няма джебчийки и още много, много други! Така, че дерзайте момчета, ние сме с вазе! Не щем старци милиционери по улиците, то като погледнеш от тоя ваш къртовски труд на 35 вече сте се изгърбили, та ще трябва не на 50, а още по-рано да ви пенсионират!" Така е, не щем. Искаме работещо МВР. Искаме да не го гледаме това пусто МВР всеки ден какви схеми върти - като тая с джебчийките във Варна. Искахме МВР да е част от гражданите, а не да пази престъпниците в парламента, когато народът им търсеше сметка. Не го получихме. Затова и полицаите сега няма да получат исканото. Не защото не заслужават - тези, които работят на терен и съвестно, а защото изпуснаха момента да си извоюват държавата. Заедно, като част от всички граждани!

 


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional