Свободата днес и тук 16 Април 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

"Путин с основание се изказва остро за България"

« назад   коментари   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://offnews.bg

 

 

"Съвсем не е случайно, че президентът Путин се изказа доста остро по отношение на България. Уверен съм, че той имаше основания за това", заяви в интервю пред руската държавна информационна агенция ТАСС Бойко Борисов.

Според него страната ни се опитва по всякакъв начин да заздрави връзките си с Русия и съжалява за санкциите и контрасанкциите, от които губят и двете страни, но София се е съгласила на тях, защото е "лоялен член" на ЕС.

"Моля се на Бога големите началници (лидерите на ЕС и САЩ) по-бързо да се разберат и санкциите да бъдат отменени. Опитваме се да правим максимално възможното за възстановяване на нормалните отношения, които имат отдавнашни традиции и от разрушаването на които понасяме загуби", казва премиерът.

"Голяма част от сферата на туризма, селското стопанство и търговията са свързани с Русия. Затова ние понасяме големи загуби. Разбира се, тази ситуация в голяма степен нервира и московското ръководство. В резултат станахме без вина виновни, без да имаме никакво желание, още по-малко цел (да се стремим) отношенията между България и Русия да станат хладни", допълва той.

Борисов подчертава, че отношенията между двете страни са исторически и политически. Едните не зависят от външни влияния, докато другите са диктуват от силните на деня.

"Не зависят от политиците историческите връзки, отношенията на приятелство и чувството на признателност на българския народ към руския, които водят началото си от Освободителната война. Ние сме православни християни, нашите религии и църкви са близки, имат много добри връзки", добавя българинът.

Според него преди 25 години сме били в общ Съюз за икономическа взаимопомощ и във Варшавския договор, докато сега сме с НАТО и ЕС, което е естествено политическо явление. Той обаче се надява да се развие партньорство между Москва и София в сферата на туризма, търговията и селското стопанство.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional