Свободата днес и тук 25 Юни 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Пийте си кафенце

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
Славея Балдева, www.slaveyabaldeva.wordpress.com

 

Всичкото Мара втаса.

Съдебна реформа с табута и пранги. С непристъпни граници. Дотук.

Осакатен референдум – без мажоритарно и задължително гласуване. Явно разчитат, че на електронното ще му намерят цаката и за него пултовете им не се повредиха. Ах! Колко е уютно да знаеш, че и без Фидосова, продължава по фидософски – дори без червен и зелен флумастер. Ах! 

Нов омбудсман или омбудсМая, както се радват нЕкои „удолетурени” от избора – както пък казваше един пръв партиен и държавен ръководител. А Костинбродската афера – таз върла завера срещу тогавашните днешни ръководни управляващи, простена трябва да е, може би. От християнство едва ли не. Без ах.

Излишно е да питам за всичко това Гражданите за Европейско Развитие на България. „Зли” езици като Иво Инджев (а на зъл език – зъл прът като на круша, нали така) ги наричат Граждани за Евразийски Регрес на България. Нищо не ги питам тях.

Питам тия, за които гласувах.

Господа реформатори, защо не подкрепихте мажоритарното гласуване? Или навлезли в изкусителния терен на властта, се заразихте леко от навика й да се грижи за своята недосегаемост и неприкосновеност с различни буфери – колкото и благочинно да са обосновани. Законно и напоително дори. Не Ви ли е неудобно, че освен другите – точно Вие като уличен пес вдигнахте крак над подписката за референдум на 500 и нещо хиляди граждани. Нали я подкрепяхте навремето? Значи Вие вдигнахте крак поименно върху всеки един от подписалите се, включително и върху мен. А сега финтирате по тъчлинията – поне за корнер.

Само че футболните теми, маневри и иширети са сила на Големия коалиционен брат. Там той ще Ви скрие топката, докато ту отстоявате отговорна позиция, ту преглъщате явно видимите вече ситуативни коалиции. А последните вече не търпят възражение и ехидничат срещу всяко такова. Като ламя с повече от една глава. И все по ваш адрес. Схващате ли координацията в различните крила на артилерията не само срещу Вас, а срещу всички българи. Обвинявам Ви, че в частта за мажоритарното гласуване, се оказахте за момент на страната на тази артилерия.

Все още се надявам да ме опровергаете – каквото и да Ви струва. Че ще струва и на всички българи, независимо чии привърженици са, е повече от ясно.

Междувременно втасалата Мара или държава подгони „дивакуващите” по Черноморието свои съграждани. Да се дивакува под чадърите и на шезлонгите на покровителствани от нея лица, тя не пречи. А може би е препоръчително. На журналистическото и политическо дивакуване и поливане със скъпо шампанско из чужбина на днешен неин евродепутат тя също не попречи. „А може би така трябва”, според закона на Великата шаячна правда.

А може би Мара пропуска да бръсне брадите, да стриже косите, да мери полите на дивакуващите по Нейното крайбрежие, както и да следи каква ли упадъчна музика слушат. Вместо да се занимава с незаконно строителство и други дребнотемия.

България се путинизира неусетно почти, тъй както е член на НАТО и ЕС. Уж е в техния леген, но някой си подгрява огъня и я вари бавно като жаба. МОЧА си е все така непоклатим. Европейското ни развитие го заобикаля турбулентно, като му бърше праха.

Антикорупционният закон не мина. Подкрепиха го единствено грешните реформатори.

Какво ли чакат още – да гледкат как някои си пийват ритуалните кафенца.

Не са виновни те. От други свят сме ний. Да ме прости Яворов.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional