Свободата днес и тук 27 Май 2024  
Начало
  
  Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага - Дон Кихот Свободата, брат, е нещо изключително - Джендема  
 

Шефът на КРИБ се радва от смекчения тон на Путин и съжалява, че България трябва да се съобразява с Брюксел

« назад   Изпечатай   Изпрати на приятел   
http://www.mediapool.bg

  
 

Кирил Домусчиев Снимка: БГНЕС

Енергийният министър Теменужка Петкова и председателят на работодателската организация КРИБ Кирил Домусчиев откриха в коментарите на руския президент Путин знак, че Русия е смекчила позицията си към България и изразиха съжаление, че страната трябва да се съобразява с Брюксел за "Южен поток".

България не се е отказвала от "Южен поток", а нашите отношения с Русия са традиционно добри, каза пред журналисти Теменужка Петкова по време на пресконференция във вторник, посветена на Деня на Миньора.

Още от самото начало заявихме, че "Южен поток" е много важен проект за България, който ще доведе до диверсификация на маршрутите на природен газ, но трябва да се случи съгласно европейското законодателство. България не се е отказвала от този проект, подчерта отново енергийният министър.

"Радвам се, че Русия смекчава позицията си към България", каза на същата пресконференция председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, като коментира изказване на президента на Русия Владимир Путин в Крим, че Русия не е скъсала с България, въпреки че е страна член на НАТО.

Тръбите за "Южен поток" са на пристанището в Бургас и това трябва да говори красноречиво, че те няма да отидат другаде, каза той. Дали ще са за "Южен поток", за "Турски поток" или за някой друг проект, тези тръби ще бъдат използвани и ще има някаква полза за България, подчерта Домусчиев, чиято компания държи концесията на пристанище Бургас.


 
Отказът на президента Плевнелиев да се кандидатира за втори мнадат е:
  резултати


Бюлетин

Въведете вашия имейл адрес за да получавате по-важните неща от Svobodata.com.
Svobodata.com не носи отговорност за съдържанието и авторските права на препечатани статии - като винаги посочва име на автор и линк на първоначалната публикация.Подкрепете Откритото писмо на Едвин Сугарев до главния прокурор Сотир Цацаров, с което се иска започването на наказателно производство срещу лицето Сергей Дмитриевич Станишев, бивш министър-председател на България, заради причинени от негови действия или бездействия щети в размер на милиарди лева. Можете да изразите подкрепата си чрез петиция на адрес: http://www.peticiq.com/otkrito_pismo_sugarev Story of StuffПодкрепете този сайт

Red House Sofia
Valid XHTML 1.0 Transitional